Издирват водач, блъснал мъж и избягал с багажа на спътниците си

0
Джип за 50 000 лв.

Полицията издирва 48-годишен мъж, блъснал с автомобила си човек и избягал с багажа на спътниците си, съобщават от ОД МВР в Русе.

Инцидентът станал в района на КПП – Дунав мост снощи. Свидетели на случилото се разказали на униформените, че около 17:00 ч. в близост до бензиностанция до кръговото движение на Дунав мост спрял лек автомобил „Опел“, модел „Зафира“, управляван от 48-годишен мъж. В автомобила имало пет пасажера от ямболско село, които работели в Холандия и се прибирали в страната с въпросното превозно средство. Възникнали разногласия по повод заплащането на услугата за превоз между пътниците и водача, при което той решил да ги остави в Русе, без те да са съгласни. В подкрепа на пасажерите се е намесил 49-годишен служител от близък търговски обект, при което водачът направил маневра, за да напусне мястото, където е паркирал. Слезлите пътници се втурнали да му попречат, за да не тръгне с багажа им. Същото е направил и 49-годишният мъж, който се изправил пред МПС-то, за да попречи на движението му с тялото си. Шофьорът обаче форсирал двигателя, потеглил, блъснал мъжа и го съборил на земята, след което се отдалечил по бул. България. Пътниците се качили в близко такси и го последвали. Забелязали го да престоява в кв. „Родина“, в близост до кръговото движене до бл. „Скъта“. Там те отново се втурнали към „Зафира“-та, но водачът потеглил и съборил един от тях на земята, след което изчезнал в неизвестна посока.

По случая е заведено досъдебно производство по описа на сектор „Пътна полиция“, с оглед престъпление по чл. 342, ал. 3, б. б, пр. 1, вр. ал. 1 пр. 3 НК. Издирват се водачът и автомобилът. При ПТП-то е пострадал 49-годишният мъж, с фрактура в горната част на лявата ръка. Работата по случая продължава.

 

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук