Изграждат 50 км. вело и пешеходни маршрути в Русенско

0
2637

Това стана ясно по време на работна среща, която се проведе в Областната администрация в Русе. Маршрутите ще преминават през Басарбовския манастир, Ивановските скални църкви и Пещерата „Орлова чука”. Тяхната реализация ще направи още по-достъпна една от най-красивите зони, не само в Русенска област, но и в България, ще допринесе и за развитие на туристическия бизнес в региона.

В срещата участваха областният управител на Русе Стефко Бурджиев, Силвиян Маня – кмет на Община Хотареле, Цонка Христова – директор Дирекция „Природен парк Русенски Лом”, Илиян Димов – инженер Напоителни системи ЕАД – клон Долен Дунав, Николай Ненов – директор на Регионален исторически музей, Ростислав Кандиларов – координатор на Сдружение „Вело Русе” и др.

Обсъден бе и напредъка по попълването на апликационната форма, като беше коментирано, че се очакват положителни становища от общините Русе, Иваново и Две могили, както и от Напоителни системи ЕАД – клон Долен Дунав, и Министерството на културата за изграждане на велосипедното трасе на съответната територия.