Измежду пет кандидатури русенските социалисти избират кандидата си за кмет

0
Измежду пет кандидатури русенските социалисти избират

Измежду пет кандидатури русенските социалисти избират кандидата си за кмет на града, съобщиха източници на ТВН.

Това са депутатът Пенчо Милков, ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев, председателят на Русенската стопанска камара проф. Красимир Ениманев, бившия областен управител Венцислав Калчев и лидера на общинската партийна организация Пламен Рашев.

Според източниците на ТВН, с най-голяма подкрепа в първичните организации се ползват Пенчо Милков и проф. Белоев, който в настоящия мандат беше председател на Общинския съвет. Кандидатурите ще бъдат обсъдени на местната конференция на 31 август, на която ще бъдат утвърдени 3 номинации. Последната дума ще има Националният съвет на партията в началото на септември. Известен проблем там може да има за проф. Белоев, тъй като той не е сред фаворитите на лидерката на партията Корнелия Нинова, твърдят източниците на ТВН.

През тази седмица се очаква от БСП да обявят кои ще са техните коалиционни партньори за местните избори. Тогава ще бъде подписано и коалиционно споразумение за сътрудничество. Информацията към момента е, че социалистите са отворени за широка коалиция. Единствената партия, с която не биха подписали, е ГЕРБ, твърдят източниците на ТВН.