Изоставено дете отпразнува първия си рожден ден в болницата

0
Снимка: Нова телевизия

Изоставено от родителите си момиченце отпразнува първия си рожден ден в болницата. Родената в Сливен Мария от година живее в Националната кардиологична болница в София, разказа Нова телевизия. Детето е с вродено заболяване, което води до чести хипогликемии. Според лекарите тези състояния водят до риск за психическото му развитие. В момента е стабилизирано, но от родителите му няма следа. Смята се, че майката е заминала за Италия.

Детето се развива нормално, но продължава да живее в болницата, където за него се грижат лекарите и медицинските сестри. Наскоро Мария празнува първия си рожден ден.

„Ние всички сме свикнали с нея, както и тя с нас. Не може да я оставим да не празнува първия си рожден ден, тя се нуждае от грижи и от внимание. Всички бяхме много щастливи, събрахме се, имаше торта, балони“, разказа медицинската сестра Ивелина Аврамова.

Мария вече прави опити да ходи с проходилка в отделението. Общителна е, опитва се да имитира, да пее и да танцува.

„Сигнализираме и даваме периодично информация за състоянието на детето. Най-вероятно нито са намерени родителите, нито има приемни семейства“, разказа шефът на педиатрично отделение д-р Велимир Симов.

Мария има нужда от помощ. В момента разходите за лечението и храната й се поемат от болницата. Детето се нуждае от специални сензорни апаратчета, с които да бъде измервана нейната кръвна захар, както и средства за отглеждането й.

От болницата казват, че всеки, който иска да помогне, може да изпрати сензорни апарати директно до Нациалната кардиологична болница в София, за отделение „Педиатрия „, за бебе Мария. Адресът на лечебното заведение е: ул. „Коньовица“ 65, 1309 ж.к. Илинден, София.

Пари могат да се дарят по следната сметка:

град София

БАНКОВА СМЕТКА

IBAN номер: BG63 STSA 9300 0027 8279 65

BIC код: STSABGSF

Банка ДСК АД

Клон Разсадника

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили