Изправят пред Темида 76-годишния водач, убил дете и избягал

0
76-годишният Петко

76-годишният Петко С., който на 12 ноември миналата година с камиона си „ГАЗ 53“ блъсна и уби 5-годишно дете, ще бъде изправен пред съда.

Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Русе. Той е обвинен в нарушаването на три текста от Закона за движение по пътищата. По делото са извършени множество експертизи, разпитани са 25 свидетели и са ангажирани седем експерти. Ако бъде признат за виновен, Петко С. може да получи наказание от три до 15 години затвор и лишаване от правото да управлява моторно превозно средство.

С прокурорско постановление Петко е приведен в затвора, където ще изчака насрочването на делото.

Както ТВН тогава писа, инцидентът стана 12 ноември миналата година на ул. “Бяла черква” в русенския квартал “Долапите”. При извършване на завой камионът блъснал детето, което било на улицата с баба си, след което Петко избягал от местопроизшествието. Два часа по-късно водачът и камионът бяха открити в централната част на града.

Това няма да е първа среща на Петко С.  с Темида. Досега той е осъждан два пъти за пътнотранспортни произшествия, като при първия инцидент е причинил смъртта на човек, а при втория има пострадал, който е получил средна телесна повреда.

По време на съдебното заседание за определяне на мярката му за неотклонение Петко обвини бабата на детето, че не го е държала за ръка и поиска да бъде освободен под домашен арест, заради здравословното си състояние и за да се грижи за жена си и нейния син, които са с психични проблеми. Съдът обаче го остави в ареста, заради множеството му досегашни нарушения.