Изправят шофьора-мераклия пред Темида

0
убил любовника на жена си

66-годишният Илия И, който преди малко повече от 2 месеца направи опит да изнасили и ограби румънска гражданка, ще застане пред Темида.

Това съобщиха от Районната прокуратура в Бяла. Обвинението срещу него е по чл.150, ал.1 НК – за опит за изнасилване и по чл.198, ал.1 НК. – опит за грабеж.

Както ТВН още тогава съобщи, жената била открита на 29 март, малко преди 23 часа, в района н с. Обретеник, с множество наранявания по главата и тялото. По нейна информация, същия ден в град Гюргево се качила на стоп в ТИР-а, управляван от Илия.

И. Живеела на семейни начала с турски гражданин, който работел като международен шофьор. По тази причина често пътувала  между Турция и Румъния  на „стоп“ с товарни автомобили, управлявани от колеги на партньора й. За заплащане на транспортната услуга въобще ни били говорили.

След като преминали ГКПП „Дунав мост“ и продължили по пътя Русе – Велико Търново, в района на село Обретеник, Илия отбил по второстепенен път в посока село Ценово. В близост до гориста местност спрял камиона и поискал сексуални услуги. Жената му отказала и тогава шофьорът и нанесъл побой, като взел от чантата и сумата от 50 евро, след което потеглил. В кабината на ТИР-а останали нейни лични вещи – чанти с дрехи и мобилен телефон марка „Самсунг“.

По искане на прокуратурата Илия И. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.