Източно-Балкански транспортен коридор съживява икономиката на Североизтока

0
ДСБ напуска реформаторите

Това обяви при посещението си в Русе съпредседателят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев. Темата е била основна и при разговора на Кънев, здравния министър Петър Москов, зам.-областния управител Станимир Станчев и лидерът на русенската организация на ДСБ с кмета Пламен Стоилов.

Коридорът, идеята за който бе лансирана по време на изборите за депутати в Европейския парламент, включва връзката Истанбул- Бургас- Варна- Русе- Букурещ. По този начин изключително важната за българската икономика връзка Русе- Варна попада в рамките на международен коридор, който подлежи на европейско финансиране, каза Кънев. Той допълни, че има много сериозно разбиране от министрите Лукарски и Павлова, за важността на такъв коридор. Той включва възстановяването на висококачествена жп връзка от Варна до Русе, изграждане на скоростен път между двата града, модернизация на двете пристанища и изграждане на втори мост над река Дунав, което е от определящо значение за икономиката на североизточния район на България“ мотивира се Радан Кънев.

В отговор на въпрос Радан Кънев каза, че при одобрение, като финансиране коридорът може да бъде включен в програмния период след 2020 година

Според него обаче по отношение на бързото икономическо развитие България имала нужда да направи това, което Румъния вече направила – да проведе и завърши много сериозни промени в правосъдието:

„За да може да покаже и на собственото си население и на чуждите инвеститори, че е държава, в която властва законът, допълни Кънев.

 

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук