Извиха опашка за автограф от Любо Ганев

0
Десетки русенци извиха опашка

Десетки русенци извиха опашка, за да получат автограф от волейболната легенда Любо Ганев.
В продължение на близо половин час легендарният волейболист надписваше книги и лично ги връчваше на многото желаещи да се сдобият с тях. Представянето на книгата, дело на журналистите Владимир Памуков и Тодор Шабански и на фоторепортера Бончук Андонов се състоя часове преди началото на мачовете от група В на Световното първенство за мъже в зала „Арена Монбат“. Сред присъстващите бяха майката на големия спортист Елена, първият му треньор Сашо Тодоров, кметът на Русе Пламен Стоилов.
Всички те разлистиха първи новоизлязлата книга фотоалбум „Светът отвисоко“ за Любо Ганев, събрала уникални фотоси и стотици невероятни, куриозни, много смешни и поучителни истории от живота на звездата.
„Изключително съм развълнуван, че държа в ръцете си това прекрасно издание, показващо живота на един толкова обаятелен човек, допринесъл толкова много за развитието и популяризирането на волейбола“, каза кметът на Русе Пламен Стоилов. Той благодари на Любо за всичко, което направи, за да може градът да бъде един от домакините на мачовете от Световното първенство и пое ангажимент Общината да продължи с неотслабващо внимание да се грижи за развитието на спорта сред подрастващите.
„Благодаря на авторите, на издателите, благодаря на всички, спомогнали за появата на това издание. Ще подарявам по една книга на българските волейболисти след всяка тяхна победа“, каза Ганев. В отговор на журналистически въпрос той каза, че има голяма вероятност през 2021 г. страната ни да бъде домакин на европейско първенство за жени и че е твърде вероятно Русе отново да е домакин на мачове от тази надпревара.
В края на представянето, големият спортист си направи снимка за спомен с децата от волейболната школа, носеща неговото име.