Йорго призна че изнасилвал дъщеря си, тя иска 100 000 лв. обезщетение

0
Йорго Колев

38-годишният Йорго Колев, срещу когото се води дело за това, че многократно изнасилвал непълнолетната си дъщеря, призна изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и изрази съгласие да не се събират доказателства за тези факти.

Това съобщиха от Окръжния съд в Русе след проведеното днес съдебно заседание за предварително изслушване на страните по делото. По тази причина делото протече по реда на глава 27 от НПК (съкратено съдебно следствие) в хипотезата на чл. 371, т. 2 НПК.

В хода на съдебните прения прокурорът отправи искане Йорго да бъде осъден на 18 години лишаване от свобода, което наказание да бъде намалено с 1/3 съобразно разпоредбата на чл.58а от НК.

Потърпевшата дъщеря, която бе конституирана като частен обвинител и граждански ищец по делото, чрез назначения й особен представител поиска наказание, ориентирано към максимално предвидения в закона размер, както и обезщетение за неимуществени вреди в размер на 100 000 лева.

Защитата пък пледира подсъдимият да бъде оправдан по обвинението че извършеното представлява особено тежък случай и да бъде осъден за извършено престъпление по чл. 152, ал. 2, т. 1 и т. 2 от НК, за което законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от три до десет години.

Присъдата по делото ще бъде обявена утре.

Както ТВН вече писа, Йорго беше изправен пред Темида по обвинение, че многократно изнасилвал непълнолетната си дъщеря, като първият акт бил когато момичето било едва на 14 години. Според обвинителния акт, бащата е изнасилил дъщеря си 42 пъти.