Кабинетът няма намерения да подава оставка, от 10 до 300 лв. била тарифата на протестиращите

0

Кабинетът няма намерения да подава оставка. Това каза при посещението си в Русе вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му не може с „камъни и дървье, както е казал поетът“, да се решават проблемите в България, нужен е диалог.

„Важните неща се решават с един нормален подход на диалог. Още преди месец го предложих, защото това е моето убеждение, че диалогът е този, който ще реши. И е крайно време да постъпим като всички източноевропейски държави, които още в началото се разбраха кои са основните им приоритети като нация и държава. А тук какво е – който дойде, отрича предишните и се оправдава с тях. И така 30 години“, каза Каракачанов.

По думите му вариант за експертен кабинет също съществува, но ако се седне на кръгла маса и се уточнят основните неща в програмата на управление.

Според Каракачанов на хората им е омръзнало политическият елит да се държи като богоизбран и за това са на улицата. Според него сред протестиращите има и 10 процента, които са платени. Каракачанов каза и какви са тарифите в София – „30 лева за обикновен статист, 50 лева – за статист с плакатче, за тези момчета, които скачат на полицията – 100 лева, за тези, които влизат в бой с полицията – 300 лева, за тартор на група от 10 души – 500 лева“. Каракчанов обаче не отговори на въпроса кой им плаща.