Кабинетът прие Национална програма срещу домашното насилие

0

Национална програма за превенция и защита от домашно насилие прие служебният кабинет.

В документа са включени предложения от министерства и неправителствени организации, работещи в сферата на превенция и защита от домашно насилие.

Набелязани са дейностите, които следва да бъдат осъществени през актуалната година, виновните органи, източниците на финансиране, периодите за осъществяване, както и предстоящите резултати. Предложени са законодателни, институционални и организационни ограничения.

Предложени са законодателни, институционалнии организационни мерки. В документа са залегнали и дейности за превенция, за обучение и квалификация, за защита, възстановяване и реинтеграция на пострадалите от домашно насилие, работа с извършителите, както и мерки за контрол и оценка.

Приемането на решението не води до въздействие върху държавния бюджет. Съгласно чл. 6, ал. 6 от Закона за защита от домашното насилие, средствата за финансиране на изпълнението на задълженията по приеманата всяка година национална програма се определят ежегодно със Закона за държавния бюджет на Република България за съответната година по бюджетите на министерствата, определени в програмата.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук