„Качулки“ закопчаха показно Чикагото

2

Малко след 16 часа маскирани служители на Държавна агенция Национална сигурност докараха арестувания в областната дирекция на МВР, където чакаха голяма група журналисти, предварително информирани за предстоящия арест на „известен русенец“.

arest_chikagoto541 (2) Чикагото също бе с качулка на главата, със себе си носеше бутилка минерална вода и чанта за лаптоп. На въпрос „Знаете ли защо сте задържан“ арестуваният отговори „Не“, след което бе вкаран в сградата на ОДМВР.

arest_chikagoto541 (3)Докато присъстващите гадаеха кой е задържаният, тъй като официална информация не даваха нито от МВР, нито от прокуратурата, се появи съпругата на Ангелов. Тя обаче отказа изявление. Половин час по-късно пристигна и синът му Йордан Бонев, който потвърди, че баща му е арестуван. За причините той каза, че може само да гадае и че не изключва поводът за операцията на ДАНС да е паниката около банките. „Предположенията са ми от коментарите в няколко групи, които съм чел във фейсбук“, каза Бонев.

arest_chikagoto541 (5)Същата теза разви и съратникът на Чикагото в политическия проект за създаване Народна патриотична партия „Промяна“ Мирослав Станчев, който също се появи пред сградата на ОД МВР.

По-късно в официално съобщение ДАНС обяви, че чрез профила си във „Фейсбук“ и чрез клип, качен в „YouTube“, Чикагото е публикувал информация, съдържаща злонамерена атака срещу голяма българска банка и призиви за сваляне на валутния борд. „В ДАНС продължава проверката на опитите за дестабилизиране на банковата система и снемането на обяснения на граждани във връзка с получени съобщения – SMS или имейл, съдържащи невярна негативна информация за състоянието на български банки“, се казва още в съобщението на агенцията.

Говорителят на Окръжната прокуратура в Русе прокурор Надежда Митева заяви, че прокуратурата към този момент не е информирана за задържането.

arest_chikagoto541 (4)Венцислав Ангелов е бивш служител на КАТ, няколкократно задържан и съден за трафик и разпространение на наркотици, поредното такова дело срещу него тече в момента. В последните 2 години усилено търси изява и на политическото поприще, създаде движение „БАСТА“, в момента заедно със съратници подготвя учредяването на Народна патриотична партия „Промяна“.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

2 КОМЕНТАРИ

  1. Откога на подсъдими се разрешава и партия да правят? Ако си осъждан не те вземат на работа, кво остана и партия да имаш))) Всеки иска да лапа държавни кинти е баси и държавата!

  2. Още в началото на материала лъха прословутата неграмотност! Как да разбираве израза:“Скандално изместеният русенец…..“?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук