Къде можем да се ваксинираме срещу Covid-19 в Русе днес и през следващата седмица?

0

Ваксини без предварително записване на час ще бъдат поставяни днес от 09.00 ч. до 14.00 ч. в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, съобщават от Регионалната здравна инспекция н Русе.

През следващата седмица всеки работен ден в Тубдиспансера също ще има „зелен коридор“. Работното време на кабинета тогава ще е от 08.00 ч. до 15.00 ч.

В имунизационния пункт са осигурени достатъчно количества от различни видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“. Предвидена е възможност и за ваксинация с „Модерна“.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Навсякъде се съблюдава за спазване на противоепидемичните мерки.

От РЗИ съобщават още, че понеделник до края на вчерашния ден в областта са извършени над 2000 имунизации, като половината от тях са свързани с първи прием на някоя от ваксините. Само през вчерашния ден над 300 души са получили първа игла от някои от препаратите срещу COVID-19, като сред най-предпочитаните се оказва този на „Пфайзер“.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили