Кадрови уволнения в МП, продължават проверките

0
Главен секретар на МП
Главен секретар на МП уволнен

Поради констатирани несъответствия с изискванията за заемане на длъжността е освободен и Янко Хаджигеоргиев, главен инспектор в Инспекторат по чл. 46 от ЗА (Закона за администрацията) към МП, считано от дата 19.04.2013 г.

В момента тече проверка по отношение на директора на дирекция „Човешки ресурси“ в Министерство на правосъдието Даниела Лазарова, която е отстранена от длъжност до приключване на проверката, уточняват още от правосъдното министерство.

До момента не са установени закононарушения във връзка с назначенията на 86 служители без конкурс. Съгласно разпоредбите на Закона за държавния служител се допуска назначаване без конкурс на служители в случаите на заместване на титуляр, ползващ редовен отпуск по майчинство или дългосрочен болничен лист, уточняват от ведомството и допълват, че законът допуска и назначаване на служители без конкурс с тристранно споразумение с друг административен орган, както и на служители на непълен работен ден до провеждането на конкурс за обявената длъжност и назначаване на титуляр.

От МП отчитат и че няма забавяне в сроковете на обществените поръчки и ремонта на сградите на Софийски районен съд и Софийска градска прокуратура.
Източник news.bg.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук