Как да гласуваме правилно

0

Само срещу документа ще бъдете допуснати да подадете гласа си. Шофьорски книжки няма да се приемат. На влизане в изборната секция подайте документа си за самоличност на член на секционната избирателна комисия (СИК), който ще потърси името ви в избирателния списък. Ако то фигурира, получавате една бюлетина от кочана.

Преди бюлетината да се даде на избирателя, тя се разгъва, за да се види, че е непопълнена. На гърба се поставя печат на СИК, за да не може да се подмени с фалшива. След това гласоподавателят отива в тъмната стаичка, за да я попълни.

Партиите в интегралната бюлетина са подредени според номерата, изтеглени чрез жребий в ЦИК. Срещу всеки номер стои името на партията или коалицията.

За да бъде гласът ви валиден, в квадратчето с номера на избраната партия се поставя единствено знак „Х“ и то – изписан задължително със синя химикалка. „Чавките“ и точките няма да важат – тоест бюлетината ви ще е невалидна.

След като направите избора си, трябва да сгънете бюлетината така, че той да не се вижда. Едва тогава излизате от тъмната стаичка. На гърба на сгънатата бюлетина, член на СИК слага втори печат. След това пускате бюлетината в прозрачната изборна урна. Полагате подпис срещу името си в избирателния списък и получавате обратно личната си карта.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук