Как да изберем идеалната холна гарнитура?

0
234
холна гарнитура

За да се чувства човек спокоен и щастлив в дома си има нужда от приятна атмосфера. Всеки си има различни начини да подобри интериора, но се оказва, че там където прекарваме най-много време е нормално да положим повече старание по отношение на мебелирането. Комфорта и уюта в хола допринасят за това всеки от домакинството да се чувства максимално добре. Естествено меката мебел като основен атрибут в това помещение е фактора, н който ще обърнем най-сериозно внимание. Диваните, фотьойлите, холните гарнитури са детайлите, които превръщат мястото за почивка в уютно и приятно. Ето в това се крие и основната причина да следваме свои собствени правила за да изберем наистина варианта, който най-много да ни допадне като стил, функционалност и комфорт.

Предпочитанията на клиентите към съответния вид мека мебел се дължи най вече на това какво пространство биха могли да си позволят за нейното присъствие. В мини апартаментите тип едностайни и двустайни са най-приложими ъгловите дивани и мини канапета. Собствениците на по-просторни дневни обаче биха могли да заложат и на висококачествени холни гарнитури, с които ще създадат пълен комфорт и ще осигурят място за почивка не само на членовете на домакинството, но и за гостите, които са поканили на питие. Но как  да се избере една добра холна гарнитура, на какво трябва да се наблегне и действително ли е толкова важно да се акцентира и на най-дребните детайли? Това са въпроси, които със сигурност ще си зададете, ако ви предстои да обзавеждате новия си дом или пък да правите леки трансформации в стария. Ето, че се допитахме до експертите от Лени Ситл, които споделиха с нас основните и важни моменти при покупката на холна гарнитура, като вид мека мебел, с която ще превърнете дневната в истинско райско кътче. Още повече, с предстоящият Black Friday промоции на мебели от тях, ще можете да се възползвате от големи отстъпки.

И така, за да сте сигурни, че няма да направите грешки при подбора на холни гарнитури си направете списък с критериите, на които трябва да отговаря Вашата. Имайки предвид, че гарнитурата се състои от няколко отделни елемента то тук безспорно следва да синхронизирате габаритните размери на меката мебел с тази на площта, с която разполагате. Ако дневната е 30-35 квадратни метра то можете дори да си обособите кътове. Единия да е като трапезария, а другия където ще позиционирате холната гарнитура. Въпрос на индивидуален подход е да си представите и да оптимизирате пространството. Съвременните холни гарнитури се предлагат в разнообразни размери, което от своя страна гарантира, че наистина ще откриете онзи, който напълно да се адаптира към площта. Вземете предвид размера на дивана, тъй като той е основния елемент от холната гарнитура и всички останали елементи се подреждат спрямо неговата позиция. На следващо място са фотьойлите. Техния брой може да е два или пък да се спрете на гарнитура с един фотьойл. Отново преценката е съобразена с това как, къде и защо ще бъдат позиционирани детайлите.

Композицията от холна мека мебел, наречена гарнитура през последните няколко години не е от най-популярните. Дали това се дължи на факта, че наистина домакинствата предпочитат единични дивани или пък просто не разполагат с толкова много площ за да си купят холна гарнитура, наистина не можем на 100 % да преценим. Но въпреки това производителите имат какво да ни предложат и с въвеждането на нови технологии и ноу хау идеи гарнитурите за хол вече изглеждат доста по-модерно, изискано и стилно. Възможностите са няколко. Първата е за двуместен с триместен диван и табуретки. Следват класическите типове холни гарнитури, които се състоят от голям четириместен диван, два фотьойла и две табуретки. Съществуват и такива комбинации, които клиентите сами могат да направят. Ако желаете можете да закупите фотьойл с диван, като не е задължително да си взимате и табуретки, при условие, че такива не са ви нужни. Търговците и производителите предоставят шанс да подберете само онези детайли, които действително ще подобрят интериора Ви и няма да го затормозяват с излишности, които да се опитвате да заобиколите.

След като сте уточнили габаритните размери на новата си холна гарнитура идва ред на подбора на цветове. Обикновено меката мебел се доставя след като бъдат боядисани стените, поставена подовата настилка, осветителни тела и т.нат. Затова имате база, с която да се съобразите за да заложите на нюанси ,които да си паснат и да създадат перфектното интериорно усещане. Препоръчително е в един модерен елемент като меката мебел да присъстват два цвята. Така ще постигнете онова усещане за динамика, което е характерно за хората с индивидуално мислене и собствен стил. Дори ако избраната холна гарнитура е изработена само от един цвят то не ви пречи да си купите няколко декоративни възглавнички в свежи и контрастни цветове като идеята е да подобрите и внесете емоция.  А освен това тези декоративни елементи се превръщат в любими на онези от Вас, които обичат мекотата и комфорта на дивана или фотьойла. Ползвайте възглавничките за да полегнете, да се облегнете или дори да повдигнете изморените си от работния ден крака. Винаги една декоративна възглавничка ще намери приложение така, че не ги подценявайте като акцент, който ще освежи едноцветната ви холна гарнитура.

Размер, цвят, позициониране – това са моментите, на които обърнахме внимание. Време е да помислите обаче за функциалността на новата си холна гарнитура. Какви са очакванията Ви от нейното позициониране в дневната? Само за гости ли ще я използвате или пък основно за почивка на семейството? Реално холната гарнитура е достатъчно голяма като площ като по този начин имате възможността  освен да си почивате да каните и гости. Вариантите, които се произвеждат днес от мебелните компании са изключително практични. Освен, че се влагат разтегателни механизми в диваните не са изключени и такива във фотьойлите. Това е много удобно ако обичате да каните гости с преспиване. Винаги имате възможност да ги настаните, а не да ги пращате да спят на хотел.

А меката мебел във всичките си варианти действително има какво да ни предложи. На първо място това е комфорта, усещането за топлина и уют в дома. А дали ще изберете ъглов диван, канапе или холна гарнитура е въпрос на вкус, усещане и възможност за позициониране. Не е нужно да сте интериорни дизайнери за да обособите съвършен хол, а само да следвате своите идеи и виждане за естетика, красота и стил.