Как да изберем конвектор за зимата, съвети от Техно Микс

0
Конвектор

Полезна информация

Днес конвекторът се счита за един от най-ефективните отоплителни уреди. Този икономичен източник на топлина е подходящ за апартаменти, къщи, вили, детски заведения, ваканционни домове и други съоръжения. Той може да бъде единственият източник на отопление или допълнителен към централната отоплителна система при силен студ и изискват само стабилно захранване.

Как работи конвекторът

Конвекторният нагревател има проста структура, включваща нагревателен елемент, термостат, температурен сензор, радиаторна решетка, корпус и контролен панел.

Известно е, че конвекцията се основава на принципа на естествената циркулация на въздуха: топлият поток се издига, а студеният поток пада. В корпуса на устройството е монтиран нагревателен елемент. Студеният въздух се насочва към него отдолу, загрява се и излиза през горните решетки. Този процес е постоянен, тъй като охладеният въздух отново се втурва надолу. По този начин цялата стая се затопля равномерно без студени зони. Има конвекторни нагреватели с вентилатор, поради което нагретият въздух се разпространява по-бързо в стаята.

 

Предимства

  • Удобно отопление-отоплителният конвектор не изсушава въздуха и не изгаря кислород, така че може да се използва като постоянен източник на топлина. 
  • Безшумно отопление – при нагряване устройството не вдига шум, така че работата му е невидима.
  • Поддържане на температурата при повечето модели става с термостат. Зададената температура се поддържа чрез автоматично включване и изключване на нагревателния елемент.
  • Икономична работа-конвекторът с термостат не работи постоянно, той се изключва, когато се достигне зададената температура. Много модели осигуряват енергоспестяващи технологии и икономичен режим на работа.
  • Защитни системи-електронното управление предотвратява аварийни ситуации, като например изключване на конвектора при прегряване или преобръщане.  Основните предимства на устройството са безшумността и безопасността, което позволява използването му в детска стая и баня.

 

Съвети за инсталиране

Повечето уреди са предназначени за монтаж на стена вместо отоплителни радиатори. Те са прикрепени към скобите и свързани към контакта. Ако имате нужда от домашен мобилен източник на топлина, купете електрически конвектор с крака с колела. Когато избирате място за монтаж, вземете предвид степента на защита от влага на корпуса. Например, банята се нуждае от уред с доста по-голяма степен на защита.

Основни опции за избор

  • Мощността се избира в зависимост от площта на помещението. Общоприето е, че на 10 квадратни метра.м представлява 1 кВт.
  • Размерите на устройството се избират въз основа на свободното пространство в стаята. Струва си да обърнете внимание на формата: има правоъгълни хоризонтални конвектори и тесни вертикални. 
  • Цветът се избира въз основа на нюансите, преобладаващи в интериора. Печеливш вариант е белият. Много производители предлагат черни, червени, сиви и други цветови версии.
Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук