Как да направим кухнята по-организирана и уютна?

0

Есента е тук и носи със себе си студеното време. Затова и в хладните дни, няма по-добро място да прекарваме времето си от нашия собствен дом. Обикновено именно в този период ни осеняват всякакви идеи за промени и нововъведения в дома, чиято цел е единствено да го направят по-уютен, подреден и организиран.

Ако и вие сте на вълна есенно преобразяване на жилището ви, в тази статия сме подбрали няколко полезни съвета за по-организирана и уютна кухня. Разгледайте ги и опитайте да приложите някои от тях, а защо не и всички!

Използвайте буркани за по-добра организация

Колкото и да се стараете, в кухненските шкафове много бързо настъпва хаос. Разсипани хранителни продукти или подправки, множество от пликове и опаковки, които не ви помагат да откриете нещото, което търсите…определено това е точно обратното на организация и уют. Но не се притеснявайте – решение има.

Прехвърлете всички хранителни продукти – като брашно, ориз, фасул и т.н. както и подправките, в подходящи по размер бурканчета. Така ще се отървете от многото пликове и опаковки и ще предотвратите разсипването на продуктите. За предпочитане е да изберете прозрачни стъклени или пластмасови бурканчета, за да може да видите какво е съдържанието на буркана.

Ако искате да направите бурканите освен практични и една идея по-красиви, може да използвате красиви етикетчета и да ги надпишете. В случай, че идеята ви допада, не забравяйте да потърсите етикети от щанда с канцеларски материали.

Използвайте максимално свободното пространство за съхранение

Ако разполагате с малка кухня, вероятно изпитвате затруднение да откриете достатъчно място за съхранение. Затова едно от важните неща е да не купувате множество излишни неща, които не ползвате и само ще хващат прах в шкафа. И като споменахме шкаф, опитайте се максимално да оптимизирате пространството, като използвате подходящи органайзери. Във високите вертикални шкафове, също може да добавите рафтчета или органайзери, които да ви позволят да вземете максимума от това пространство за съхранение.

Сменете кухненските аксесоари

Време е да замените някои от старите ножове, купи и други кухненски пособия, които са ви служили вярно, но вече не изглеждат добре или не ви вършат работа. Красивите кухненски аксесоари са не само практични, но и помагат да създадете една модерна и уютна визия на цялата кухня. Съветваме ви да изберете аксесоари и съдове, които са в една и съща гама или се съчетават добре едни с други. Така ще ви бъде още по-лесно да впечатлите своите гости с една страхотно декорирана трапеза!

Създайте настроение с нова сезонна декорация

Сезонната декорация е чудесен начин да внесете повече настроение и уют в дома, особено през есенния сезон. Съветваме ви да не прекалявате с добавянето на твърде много декорация обаче, защото тя може да създаде повече трудности при почистване и организацията на кухнята. Но пък няколко декоративни елемента няма да навредят.

За есента особено подходящи са сухите растения, тиквите и всякакви вази, чаши, покривки и други аксесоари, които носят есенно настроение и са в цветовата гама на този сезон. Ако сте от хората, които обичат да творят с ръцете си, може да потърсите идеи в интернет за “направи си сам” проекти, които да направите.