Как да почистим бързо и лесно килимите у дома?

0
Да спрем насилието над килимите

Събота сутрин, пролет, слънце, птички. Идилията е пълна! Изведнъж се чува традиционното за родните ширини думкане. Съседът от третия етаж отново е на пост с тупалката в ръка. Клетият килим от хола му измъчено виси, но стоически понася ударите на силната българска ръка. Разбираш, че е настъпила пролетта, щом сутрешното кафе през почивните дни е озвучено от глухия плясък на килим, придружен от тихо пропъшкване. И знаеш, че следващият войн с тупалка ще бъдеш ти, защото е време за… пролетно почистване.

Чисти килими = добро здраве!

Основните причини за съществуването на термин като „пролетно почистване“ са няколко. От една страна, първите наистина топли дни от годината ни правят по-енергични, а домакинската работа става една идея по-лесна. От друга страна, по това време на годината се обострят алергичните ринити. Те са пряко свързани с цъфтежите и разпространението на полени. Домашният прах допълнително обостря тези състояния. Той може не само да влоши състоянието Ви, но и да доведе до хронични проблеми.

80% от домашния прах се задържа в завесите, килимите и постелките. Независимо колко упорито почиствате с прахосмукачка, фините частици остават вплетени в тъканите. Поради тази причина е желателно да почиствате основно тези елементи от обзавеждането най-малко два пъти годишно. Това ще намали риска от обостряне на дихателните и хронични заболявания и ще облекчи сенната хрема.

В същото време обаче досадното тупане на килими пред блока е отживелица, която е време да оставим в миналото. Освен че е ужасно трудоемко, тупането рядко дава отлични резултати. Тупаш единия край, а вятърът набива прахоляка в другия. Накрая цялото тяло е в болки, една трета от праха е в носа ти, една трета успешно се е върнала в постелката, а една трета е отлетяла в балкона на съседите.

Да спрем насилието над килимите!

Вместо това, професионалистите от „Белина еко“ са сформирали същински отряд за бързо реагиране. Освен че спасяват клетите Ви килими от дежурния ежегоден побой, те ще Ви осигурят и много по-здравословна среда на живот. А предимствата на услугата са много:

 1. Лесна, удобна и бърза заявка по телефон или онлайн през сайта;
 2. Безплатен транспорт от и до дома Ви;
 3. При заявка до 12ч мръсните килими могат да се вземат още същия ден;
 4. Връщане на почистените килими в рамките на няколко дни;
 5. Viber съобщение със стойността на поръчката при нейното изтегляне;
 6. Напълно лишено от тупане на килими пролетно почистване!

Професионално пране на килими!

Екипът на „Белина еко“ има над 20 години опит в качественото пране на килими. За тези две десетилетия процедурата оптимизирана така, че резултатът винаги да бъде отлична чистота и възвръщане на красотата на всяка постелка.

пране на килими

Професионалното пране на килими от „Белина еко“, включва няколко етапа:

 • Механично изтупване, което премахва твърдите частици и праха от килимите;
 • Обработка на петна със специализирани препарати;
 • Основно пране с автоматична поточна 8 дискова машина;
 • Центрофугиране, гарантиращо премахването на цялата мръсна вода от килима;
 • Сушене в помещение с топъл въздух, осигуряващо бързото връщане на Вашите сухи килими;
 • Дълбочинно разресване на влакната на килима и ароматизиране – резултатът е пухкав килим, върху който просто искате да се изтегнете;
 • Опаковане в плътно фолио, гарантиращо чистотата на килима при транспортиране.

Отряд "Чисти Килими"

Отрядът „Чисти килими“ на „Белина еко“ работи в цяла България! Можете да заявите вземане на килим по телефона или онлайн за градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Перник, Сливен, Шумен, Разград, Търговище, Пазарджик и Асеновград.