Как да почистваме лицето през различните сезони?

0

Кожата е основен орган на нашето тяло. Тя ни свързва с външният свят и наше задължение е, тя да е чиста и свежа. Съставена е от 20 % вода, което означава, че основна грижа, трябва да е нейната хидратация. При различните сезони, кожата има нужда от различен тип продукт за почистване с различна консистенция и съставки. Изберете си професионална козметика от A Derma. Вижте как да се грижите за кожата си според сезона: 

Почистване на лицето през лятото

Топлите слънчеви лъчи галят лицето ни и придават приятна топлина и загар, но понякога те могат безмилостно да и навредят. Морската вода изсушава кожата ни, въздухът става по-мръсен от топлината и запушва порите ни. За да се предпазим от тези негативни фактори, трябва умело да почистваме лицето си. Подходящ продукт за това време на годината е тоник за вашият тип кожа. Така имате добре почистена и съживена кожа, която кара лицето ви да сияе и поема правилно гальовните слънчеви лъчи. 

Почистване на лицето през есента

Сезона на тиквите, дъжда и хладните вечери е най- подходящ за разкрасителни процедури. Вече я няма натрапчивата топлина, която запушва порите. Кожата е добре заредена с витамин Д от слънчевите лъчи и с лек приятен загар. За да не си замине бързо този тен и все пак да държим кожата си чиста и сияйна, е добре за почистване да се използва пяна. Тя нежно ще отмие натрупаната мръсотия през деня, без да премахва тена от лятото. 

Почистване на лицето през зимата

Тук се чуват сребърни звънчета и мирише на канела. Заедно с тях обаче, студеният въздух изсушава кожата ни и я кара да се напуква и лющи. За да премахнем дневната доза мръсен въздух от лицето си, е добре да използваме мляко за почистване. Така то нежно ще отстрани всичко ненужно и ще подхрани в дълбочина кожата на лицето, като няма да й позволи да се изсушава и напуква. Това е добър начин за хидратация.  

Почистване на лицето през пролетта

Страхотният сезон, който ни подготвя за нов живот и мириса на пролетни цветя, сякаш ни омайват. Но това омайване не бива да попречи да поддържаме лицето си чисто и свежо. Тук е добре да подготвим кожата на лицето си за летните топлини и най-правилният продукт е нежен скрап, който отнеме деликатно загрубялата от студа кожа през зимните месеци. Използвайте през ден скрап подходящ за вашият тип кожа и комбинирайте почистването с пяна в дните, в които не го използвате.