Как да разпознаем качествените маркови слънчеви очила?

0

При избора на слънчеви очила често нямаме представа на кое да обръщаме внимание и как да разберем дали въпросният е модел е качествен и си струва. Залагаме повече на красивия дизайн и на това дали формата подхожда на лицето ни, но забравяме да огледаме други детайли, които ясно разкриват какви очила държим. 

Безспорно външния вид на слънчевите очила е много важен. Той е любим аксесоар, който допълва цялостната ни визия. Как обаче да разберем дали този аксесоар е и достатъчно качествен? 

Защитата, която ни осигуряват слънчевите очила, се крие в лещите. Изработката може да бъде от стъкло или термо пластика. Марковите слънчеви очила изработени от пластмасов материал могат лесно да се различат, защото са по-леки. В същото време са издръжливи и подходящи за динамични хора, които носят очила постоянно. Недостатък на този тип лещи е свойството леко да изкривяват виждането. 

При стъклените лещи липсва този тип „изкривяване“, те са малко по-тежки, но устойчиви от надраскване. Недостатък при тях е възможността по-лесно да бъдат ударени и засегнати.

Добрите очила се проличават и по цвета на стъклата. Той трябва да е леко прозрачен и при слагане да виждате ясно. По-некачествените очила имат по-плътно и тъмно покритие, което не трябва да ви заблуждава. Материалът, от който са произведени, е по-евтин и с лошо качество. 

Рамката също е важен елемент, който говори много за вида на очилата. Проверете дали има надписи по нея от вътрешната страната, дали материалът е здрав, с изчистен дизайн и цвят. Винаги търсете етикети по очилата. Те ясно ще ви насочат кои модели са с доказан произход и бранд, и кои не. 

Ако избирате слънчевите очила просто като аксесоар, е добре да заложите на сиви лещи. Доказано е, че този цвят разпръсква светлината по балансиран начин и осигуряват нюанси, които максимално се доближават до естествените.

Не забравяйте да търсите своите очила на правилното място. Супермаркетите и малките магазинчета с евтини стоки не могат да предложат слънчеви очила с добро качество. Заложете на доказани брандове, оптики и магазини с ясен произход на този тип аксесоари. Защитата на очите ни е нещо изключително важно и закупуването на евтина имитация може само да влоши ситуацията, отколкото да помогне.