Как се оборудват ресторанти и сладкарници с висококачествени продукти?

0

Ресторантьорството и кулинарията е призвание, а не бизнес. Когато се отдавате в това, което правите определено ще постигнете успех в удовлетворението на клиентите си и ще можете да разчитате на тяхното доверие. Всеки старт в бранша изисква конкретни усилия и инвестиции, които се отнасят до последния детайл, който би бил ключов за създаването на една неповторима атмосфера и лекота при обслужване на посетите и приготвянето на поръчаната от тях храна. Всъщност днес ще ви разкажем защо е толкова важно да разполагате с най-добрите сладкарски пособия и инструменти както и здрави табли за сервиране. На пръв поглед не толкова важни за клиента, но създаващи на служителите ви удобство при извършване на основните им задължения.

От значение ли е начина на поднасяне на храната?

Сигурно и вие сте били клиент в заведение за бързо хранене, ресторант или сладкарница и това, което ви е направило впечатление е, че сервитьорите не използват табли, а носят блюдата и ги сервират едно по-едно, използвайки само ръцете си. Тази практика у нас е честа, но в никакъв случай не е правилна. Използването на табли за сервиране и въпрос на спазване на етикета в ресторантьорството. Дори да сте поръчали чаша вода или пък едно кафе е въпрос на уважение към клиента поръчката да бъде поднесена на подходяща табла.

Професионалните сервитьори не допускат такива грешки, но както вече споделихме все по-често в квартални заведения това е практика, която непрекъснато се прилага. А всъщност за да изградите имидж на заведение, което е отговорно към клиентите си и хигиената е от съществено значение по какъв начин ще бъде поднесена поръчката.

Определящо е използването на табли за храна, тъй като това е показателно за:

 • Професионалното обслужване;
 • Показвате уважение към клиента;
 • Спазват се хигиенни норми, които са изключително важни за ресторантьорския бранш;
 • Намалява се риска от замърсяване на храната и напитките.

Определено има защо да помислите върху това какви табли за сервиране ще изберете за да можете да постигнете желаната организация при работата на служителите, които поднасят поръчките на клиентите в заведението.

Видове табли за сервиране

Богат е асортимента от продукти в категорията. Професионалните магазини за оборудване на заведения разполагат с огромен набор от възможности. Целта е съобразно спецификата на обекта да могат да бъдат предоставени такива изделия, които да улеснят както работата в кухнята така и в помещенията, в които се сервира храната.

Видовете табли, които са на фокус и са предпочитани от професионалните заведения за хранене се класифицира по следните принципи:

 • Според размера. Зависи дали избирате табли за сладкарница, ресторант или столова;
 • Съобразно формата. Могат да бъдат кръгли, квадратни, правоъгълни;
 • Материал на изработка. От неръждавейка, пластмаса или друг подходящ материал;
 • Тегло. Много важен елемент, който позволява стабилен пренос на храната от кухнята до масата на клиента както и улесняване работата на сервитьора.

Безспорно има върху какво да помислите при инвестиране в табли. Основното, от което се ръководят предприемачите е типа на заведението и вида на храните, които ще бъдат сервирани с тези аксесоари.

От какви инструменти се нуждаят сладкарите

Във всеки ресторант, в който се предлагат десерти има сладкари, които се нуждаят за своята работа от набор помощни аксесоари. Много са видовете сладкарски инструменти, които се приемат като важен елемент при създаването на всеки кулинарен шедьовър. Продуктовата гама от решения се базира върху спецификата на приготвяните в кухнята десерти, което е причина да се подходи отговорно и взискателно към подбора им.

Списъка с основни сладкарски инструменти включва:

 • Съдове за разбиване на смесите;
 • Бъркалки;
 • Точилки;
 • Форми за печене;
 • Резци;
 • Подложки за печене;
 • Малки уреди;
 • Молдове;
 • Мерителни лъжички;
 • Пошове;
 • Шприцове и други.

Безспорно всеки елемент е важен в сладкарската практика, тъй като според това какъв вид десерти ще се приготвят в ресторанта ви зависи и набора от инструменти и помощни аксесоари, които е нужно да бъдат набавени. Приоритетите, които стоят като идеи за избор са много, но това, което ще потвърдят и сладкарите е, че не бива да се правят никакви компромиси с качеството, тъй като реално от това зависи крайния резултат.

Качествено оборудване на сладкарската работилница

Освен професионалните сладкари от добри инструменти и пособия за направата на сладкиши, торти, бисквити, кремове и други вкусни неща има нужда и всяко домакинство. Дори да не сте от хората, които често запрятат ръкави и правят какви ли не вкусотии в дома то няма как да пропуснете да оборудвате кухнята си с форма за кекс, шпатула, телена бъркалка за яйца, формички за сладки, сокоизтисквачки и други.

Когато разполагате с основните инструменти за справяне с кулинарните си занимания то няма как да резултата да не бъде впечатляващ. Изненадайте любимите си хора като приготвите празнична торта или пък вкусен сладкиш, който да поднесете за закуска. А в случай, че ви липсват някои важни помощни сладкарски инструменти имате възможността бързо да си ги набавите с помощна на онлайн магазин MOVI.BG. Тук ще откриете огромен асортимент от професионални продукти в помощ на кулинарните ви изяви.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук