Как се реагира при ядрена или радиационна авария тренираха в Русенско 

0

Щабна тренировка за реагиране при ядрена или радиационна авария на територията на област Русе се проведе вчера в община Сливо поле. 

Тя бе ръководена от областния управител Анатоли Станев и заместник-кмета на Сливо поле Михаил Чиликов, тъй като практическата част бе разиграна на територията на тази община. „Всички ведомства реагираха мигновено, нямаше забавяне в действията на служителите“, коментира Станев. По думите му, тренировката е планирана отдавна и няма нищо общо с кризата в Украйна. Учението е част от актуализирането на общинските планове за защита при бедствия в региона в съответствие с указанията на Съвета за намаляване на риска от бедствия към Министерския съвет. След проведеното учение заключението на ръководителите бе, че щабът е в готовност при евентуален риск от подобна авария.  

В тренировката участваха всички институции, имащи отношение по темата, като тя бе проследена от заместник-директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР старши комисар Красимир Шотеров. 

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук