Как ще изглежда телевизор 32 инча в стаята

0

Телевизорите с размер 32 инча спадат към категорията на малките телевизори. Начинът, по който екранът стои в стаята обаче, е относителен – в голяма стая той би изглеждал миниатюрен, а в малка може да се окаже толкова голям, че да се превърне в неприятен акцент. И все пак има някои правила, които ще Ви помогнат да инсталирате своя 32-инчов телевизор по такъв начин, че да изглежда хармонично и да не влияе зле на интериора. Ето какво съветват специалистите.

Съобразете размера на телевизора с размера на стаята

Като начало съобразете големината на телевизора с големината на стаята. Един телевизор 32 инча би бил подходящ за кухнята, спалнята, за компактен хол или стая в общежитие. Това са места, в които не само ще гледате спокойно от близко разстояние, но и които са толкова малки, че в тях голям екран би „погълнал“ цялото пространство.

 

Помислете къде ще сложите телевизора

Цялостният начин, по който екранът ще се впише в интериора, зависи много и от мястото, на което ще го разположите. Ако го монтирате на стената, той ще изглежда по-малък, а и ще заема по-малко място. Освен това ще бъде наистина бюджетно решение – ще Ви трябва само стенна стойка за телевизор, която е значително по-евтина от всеки шкаф или секция.

Но ако нямате подходяща стена, помислете за тв шкаф. И го изберете умно. Някои шкафове са толкова големи, че на тях може да се побере дори телевизор до 80 инча. Поставен на такъв шкаф, един телевизор 32 инча може да изглежда неудачно малък.

Ако вече имате секция с място за телевизор, убедете се, че мястото за екрана е достатъчно голямо, за да побере телевизор с размери 75х50 см – приблизително толкова са реалните размери на един телевизор 32 инча.

 

Изчислете разстоянието за гледане

Разстоянието, от което ще гледате телевизора, също има значение – не толкова за интериора, колкото за Вашето удобство. Специалистите смятат, че можете да определите най-доброто разстояние за гледане, като умножите височината на екрана по 3. Това означава, че за телевизори 32 инча то е около 1,5 м. Но това е доста относително. Ако резолюцията на екрана не е добра, от такова разстояние ще виждате  пикселите и изживяването няма да е достатъчно добро. Затова е за препоръчване да се отдалечите на разстояние около 2 м. И обратно, телевизор с 4К резолюция можете да гледате дори от 1 м разстояние, тъй като очите Ви няма да могат да разграничат пиксели с такъв размер. Ако обаче Ви се налага да гледате 32-инчовия екран от разстояние 3-4 м например, ще Ви бъде трудно. В такъв случай помислете за по-голям телевизор.

 

Твърде малък ли ще е този телевизор

На практика телевизорът 32 инча не е чак толкова малък, колкото може би Ви се струва. Всичко зависи до голяма степен от размерите на мебелите около него и от начина, по който ще го гледате.

Ако искате да добиете съвсем реална представа как би изглеждал телевизорът в стаята Ви, отрежете парче картон или хартия с размери 75 на 50 см и го сложете на планираното място. Така може с изненада да установите, че ще имате достатъчно пространство и за по-голям телевизор, или пък да се окаже, че ще Ви трябва по-малък.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук