Как ще пътуваме след COVID?

0

Как ще пътуваме след COVID? Това е въпрос, който вълнува милиони хора преди предстоящия сезон на летните отпуски.

Между 14 дни и 6 месеца след като човек е дал положителна проба при PCR изследване, той ще се счита за ваксиниран и ще има право да пътува в страните членки на ЕС. Това става ясно след като Европейският парламент и Съветът на Европейския съюз постигнаха споразумение за въвеждане на „Европейски дигитален COVID сертификат“ (EU Digital COVID Certificate) от 1 юли 2021 г.

Планирано е цифровото удостоверение да обхваща ваксинацията, направените тестове или преболедуването на даден пътник. То ще бъде на разположение в цифров формат или хартиен носител и ще съдържа QR код. Сертификатът ще бъде безплатен за лица, ваксинирани преди влизането му сила. Той ще може да се използва от държавите членки за национални цели.

Регламентът ще влезе в сила на 1 юли с период на постепенно въвеждане от шест седмици за издаването на удостоверения за държавите, които се нуждаят от допълнително време. Сега е от решаващо значение е всички държави членки бързо да въведат своите национални системи, за да може удостоверението да започне да функционира възможно най-скоро.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили