Как Търговище стана оазис в пандемията (видео)

0

Търговище е единствената община останала в жълтата зона. Само тази област в е с под 90 заразени на 100 000 души население, а в местната болница хоспитализираните са едва 30. Оазис ли е област Търговище за разпространението на коронавируса? И ако да, на какво се дължи това?

Д-р Светослав Стефанов е личен лекар в Търговище. Казва че през кабинета му минават единици пациенти, диагностицирани с коронавирус.

„Примерно, за последния месец имам не повече от двама, трима пациенти, които са с доказан COVID и те изкараха леко и на крак, докато през есента бройката беше много, много голяма”, казва той.

Само 30 са настанените за лечение в болница коронавирус пациенти, като 15 от тях са транспортирани от съседния Шумен, където болницата е препълнена с над 230 души, а от РЗИ казват че причината за това са дисциплина и бърза реакция.

„Контролът е абсолютно стриктен, както към тези които са контактни с 10-дневна карантина, така и към болните, които са оставени на домашна изолация“, твърди главният секретар на РЗИ д-р Марин Йовов.

Все пак ръст на заразените има, но жителите на града са спокойни и казват, че стриктно спазват всички мерки.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили