Как успешно се лекува болно гърло

0
болно гърло

Много родители се питат как могат да се справят без лекарства и да облекчат симптомите при болки в гърлото максимално ефективно. Симптомите наистина не са за подценяване, но това, което е необходимо да се вземе под внимание е типа на инфекцията и причината за нейната проява. Да излекувате зачервеното гърло при дете без лекарства определено е трудно. Инхалации, топли напитки с мед, прилагане на клеева тинктура и други могат да облекчат болката, но ефекта би бил временен. Затова не подценявате проблема, а търсете решение като на първо място заведете детето на лекар за да бъде прегледано.

Стъпки при първи симптоми

Колкото по-рано започнете лечението толкова по-бързо ще се облекчат болките в гърлото, независимо от това дали става въпрос за дете или възрастен. Не се изключва да се комбинират лекарства с традиционни домашни средства, дори е препоръчително, тъй като така ще се улесни преглъщането и ще намали симптома на дращене.

Обикновено болното гърло е симптом, който е характерен за вирусните инфекции като грип, настинки, треска. Риска от усложнения е голям, което е основен аргумент да се пристъпи към адекватно лечение. И независимо, че е рядкост появата на бактериална инфекция то такава не бива да се изключва, което от своя страна предполага да се вземе гърлен секрет и да се изследва с оглед предписване на съответния антибиотик, който да намали разпространението на инфекцията към ушите.

Обобщението, което можем да направим е свързано с това да предприемете следните стъпки при първи симптоми на болки в устната кухина:

 • Прием на по-голямо количество течности;
 • Включване на комплекс от витамини и минерали;
 • Задължителен преглед от лекар.

Назначаването на лечение обикновено е свързано с прием на лекарства, а какви са те ще споделим в следващите редове.

Лекарства, повлияващи лечението на болките в гърлото

В своята практика лекари установяват, че при различните вирусни инфекции в горните дихателни пътища ефективно повлияващи симптоматиката са пластирите за смучене, оралните спрейове за локално приложение, сиропи, които облекчават кашлицата. Възпаленията в гърлото понякога са доста упорити и могат да засегнат гласните струни. Освен това не е изключено да почувствате болки в ушите, да се наблюдава и повишаване на температурата.

Овладяването на симптоматиката е възможно с продукти, в чиито основен състав присъстват:

 • Противовъзпалителни;
 • Болкоуспокояващи;
 • Температуро понижаващи.

Аптечната мрежа изобилства от такива медикаменти, но както сами можете да предположите не всички са способни да осигурят търсения ефект. Има някои правила за прием на лекарства и те се отнасят до възрастта на пациента, непоносимост към някоя от активните съставки, наличие на друго заболяване и други. Затова много лекари съветват да не се самолекувате, а да използвате препарати и лекарства, които са ви назначени след преглед.

Универсалните медикаменти за болки в гърлото атакуват симптоми като:

 • Силна болезненост при преглъщане;
 • Зачервяване;
 • Подути жлези на врата;
 • Сухота и усещане за драскане в гърлото, провокиращо кашляне;
 • Подуване на сливиците;
 • Белезникави налепи;
 • Гадене, повръщане и други.

Неприятни и създаващи сериозен дискомфорт са заболявания, които са придружени с болно гърло. Затова е решаващо да посетите лекар и да ви бъде назначено лечение.

Предпочитани лекарства от пациентите

В домашната аптечка със сигурност и вие разполагате с някое от универсалните средства за лечение на болно гърло. Това е правилен ход, тъй като ако симптомите се появят през почивните дни и не можете да посетите личния си лекар можете да предприемете бързи действия за облекчаване на симптомите.

Към предпочитаните възможности, към които бихте посегнали за да овладеете възпаленията са:

 • Спрей Ангал;
 • Таблетки за смучене Тантум Верде;
 • Нео- ангин таблетки;
 • Джуниър ангин близалки за деца – препоръчват от детският блог Super7.BG и много други.

Дори да нямате под ръка лекарства, които могат да облекчат симптомите то определено това, което можете да направите е да посетите онлайн аптека Феникс и да изберете подходящ медикамент.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук