Каква информация дават тестовете за бременност?

0

В аптечната мрежа се предлагат най-различни видове тестове – за вирусни инфекции, алергии, непоносимост към храни, за овулация, за бременност. Разбира се най-популярни се оказват последните изброени, които могат да бъдат приложени за да бъдат разсеяни или пък потвърдени съмненията на една жена, че ще става майка. Продуктите от категорията тестове за бременност дават между 95 и 99 % точност, което ги нарежда сред едни от най-надеждните средства, които могат да бъдат използвани в домашни условия.

Как работи теста за бременност?

Принципа на анализ, който се извършва с този тест е повече от елементарен. За да сте сигурни, че сте бременна са необходими няколко капки урина за да може да установи повишеното количество на хормонът HGG.

Този тип анализи се разглежда като начин да се отървете от психическото напрежение. Много жени с абсолютно редовен цикъл при закъснение на менструацията за повече от 3-4 дни наистина споделят, че изпадат в нервни кризи. Когато бременността е желана то това едва ли е свързано с негативни емоции, но не така биха стояли нещата, ако става въпрос за нежелано от партньорите забременяване.

Тестовете за бременност както споменахме работят съвсем елементарно. В аптечната мрежа се предлагат разнообразни продукти от категорията, които могат да отчетат по всяка време на денонощието съответния резултат. Съвета на лекари е да използвате вариант, който е по джоба ви и да спазвате точно ръководството за употреба. При наличие на бледа втора черта, доказваща наличие на бременност е препоръчително след няколко дни да повторите изследването. Причината е в:

  • Твърде рано сте решили да се проверите дали ще ставате майка;
  • Приемате медикаменти, които бих повлияли на точността на домашното изследване;
  • Възможни други причини като дефект на домашния анализ за бременност.

Разбира се най-точно би се доказала бременност при посещение в лекарски гинекологичен кабинет и кръвен тест. Но разбира се нетърпеливите, които искат да разберат дали ще имат удоволствието да станат родители могат да използват домашен лесна за извършване с урина проверка.

Кога е най-подходящия момент за извършване на анализа?

Ако от известно време планирате с партньора си забременяване то няма как бебето да не желано. Определящо е да не прибързвате и да изчакате търпеливо преди да приложите теста. Едно закъснение в рамките на десетина дни не бива да ви дава празни надежди, защото причините за закъснението на цикъла могат да бъдат най-различни.

Препоръчва се след 15 ден от закъснението да се направи проверка. Тогава се приема, че нивата на HGG хормонът е достигнало нива, които са показателни за това, че в корема ви се е зародил нов живот. Според типа на продукта, който сте избрали да използвате е добре да се съобразите с инструкциите на производителя за анализиране с първата сутрешна урина или е удачно тестването по всяко време на денонощието.

Вариантите, които се предлагат в аптечната мрежа са:

  • Тип писалка;
  • Лентички;
  • Касета.

И трите продукта работят на едни принцип, а именно чрез установяване на повишени нива на HGG хормон в урината. Имайте предвид, че тестовете отчитат както нормална така и извънматочна бременност. Именно поради това след положителни показания е необходимо да посетите гинеколога си за да може да се стартира проследяване на бременността ви.

Колко струват?

Въпреки, че се използват само за собствена информация наистина се отчита, че това са едни от най-търсените в аптечната мрежа анализи. Може би се интересувате колко би ви струвал един тест. Всъщност офертите са символични. Те варират от 0,80 лв. до около 15 лв. в зависимост от това дали се спрете на лентичка, касета или писалка.

Целта е да постигнете психическо спокойствие и да сте сигурни в положителния или отрицателния резултат. Когато бебето е желано то определено втората чертичка се превръща в истински празник за семейството и има защо родителите да пазят теста като специален атрибут, който предвещава появата на нов живот.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук