Какви са ползите от употребата на ензими и пробиотици?

0

Всеки знае, че за да поддържа добро здраве, е от значение храносмилателната му система да функционира безотказно. В по млада възраст това не е проблем и каквото и да хапвате то се усвоява бързо от тялото и се трансформира в енергия. С напредване на възрастта организмът има нужда от помощ, за да поддържа добро храносмилане. Ако изберете да приемате ензими и пробиотици ще помогнете на тялото да разгражда по-добре храната и да я превръща в енергия. Освен че са важни за храносмилането, ензимите и пробиотиците имат противовъзпалителен ефект и допринасят за работата на имунната система.

Има ли разлика между храносмилателни ензими и пробиотици?

Тези безценни за здравето и за функционирането на организма вещества се съдържат в различни видове храни, но също така могат да се приемат и като добавки. Много лесно ще откриете разликата между хранителните ензими и пробиотиците, ако знаете малко повече за тях поотделно. Пробиотиците представляват живи бактерии и дрожди, които се грижат за баланса на чревния микробиом. Задачата на пробиотиците е да хармонизират чревната система и да я предпазят от вредни бактерии и паразити. Храносмилателните ензими са неживи протеини. Тяхната роля е да забързат химическите реакции в стомашно-чревния тракт. Без тях храната няма да се разгради достатъчно ефикасно.

Досещате се, че този процес е от изключително значение за правилното усвояване на всички полезни хранителни вещества, които приемате ежедневно. Червата са най-големият имунен орган в човешкото тяло, затова и пробиотиците са полезни за поддържане на добър имунитет. Има случаи когато тялото не произвежда достатъчно от веществата и тогава е препоръчително да използвате добавки с пробиотици. Ще откриете веднага техния положителен ефект, защото помагат за разграждането на храната, облекчават подуването на корема и допринасят за намаляване на газовете.

Защо е важно да приемаме ензими и пробиотици?

Дори да сте от хората, които ежедневно консумират здравословни хранителни продукти това не е гаранция, че организмът ще ги преработи по правилен начин. Суровите плодове и зеленчуци, които се хапват редовно, са добър източник на тези полезни вещества. Ако почвата в която се отглеждат обаче не е толкова богата, количеството на ензими значително пада. Същото се случва когато плодовете и зеленчуците бъдат сготвени по някакъв начин. Тъй като менюто на съвременния човек не е толкова разнообразно, е добре да изберете подходящи хранителни добавки, с които да попълните дефицита. Ще споменем и някои от ползите на тези ценни вещества:

  • намаляват образуването на газове и подуването на корема – това е важно, за да се чувствате комфортно и да не изпитвате притеснение и неудобство;
  • подобряват имунитета – за да сте здрави, е от значение храносмилателната система да работи безотказно. Нейното здраве пряко влияе върху имунитета и това е причината пробиотиците да са от такова значение;
  • подобрява се храносмилането – усвояването на ценните вещества от храната, която консумирате, ще става много по-бързо и ефективно. Напоследък все повече хора страдат от констипация, която може да бъде избегната с подходящите хранителни добавки;
  • помагат за производството на клетъчна енергия – когато храната се разгражда правилно тя много по-бързо ще се трансформира в енергия от тялото.

Полагайте редовни грижи за храносмилателната си система и чревна микрофлора, за да се радвате на  комфортно ежедневие, изпълнено с енергия, казват от Cvetita.

Какви са свойствата на папая ензимите?

Папаята е тропическо растение, което произхожда от районите на централна Америка и южно Мексико. Местните народи консумират плодовете на растението от векове. Хората ценят тропическия плод папая не само заради неговия приятен и сладък вкус, но и поради доказано лечебните му свойства. Плодът е много богат на витамин С, витамин А, калий, цинк и други. Папаята се използва за подпомагане на храносмилането. Днес ще разгледаме полезните свойства на cvetita папая ензими:

  • важни са за храносмилателно за здраве – ензимът папаин се съдържа в плодовете на папаята, но може да бъде приеман и като хранителна добавка. Той участва в разграждането на протеините и подпомага работата на храносмилателната система. Предотвратява проблеми като запек и подуване на корема;
  • има противовъзпалителни свойства – папаята е богата на различни антиоксиданти. Определени съединения съдържащи се в плода помагат при възпалителни състояния и дискомфорт;
  • папая ензимите поддържат здравословен чревен микробиом – намаляват риска от развитие на дисбиоза. Това е състояние, при което е възможно „лошите“ микроорганизми в човешкото тяло да вземат превес.

Едва ли имате възможност редовно да консумирате сладкия тропически плод папая. Ето защо, за да си набавите ценните вещества съдържащи се в папаята, е добре да изберете подходяща хранителна добавка.

Защо да използваме хранителни добавки?

Според специалистите, за да се чувствате добре и да сте изпълнени с енергия е от значение, да имате хранителен режим, в който присъстват пресни плодове, зеленчуци, месо, риба, пълнозърнести храни и други. Освен това винаги може да попълните липсата на някои ценни вещества като изберете хранителните добавки. Важно е да спазвате указанията върху опаковката и да не превишавате препоръчителната дневна доза. Тези продукти не са заместител на разнообразното хранене, но могат да бъдат ценен помощник и значително да подпомогнат функциите на организма.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук