Какви са ползите от употребата на натурални билкови екстракти?

0

Природата е осигурила на хората многобройни начини да се възползват от нейните здравословни продукти. Съществуват редица растения билки и корени, които имат много полезни свойства и подпомагат функциите на човешкия организъм. Сами едва ли бихте могли да се радвате на тези природни ресурси, ако не са специално изработените хранителни добавки. Фирмите, които ги предлагат са извлекли най-доброто от тях под формата на екстракти, тинктури, таблетки и други. Ще насочим вниманието ви към екстракт от бяла бреза – диуретик. Той ще подпомогне работата на бъбреците и ще изведе излишната вода от организма. Това има доказани ползи за вашето здраве, за които ще поговорим днес.

Какво е добре да знаем за екстракта от бяла бреза?

Оказва се че бялата бреза не е просто нежно и красиво дърво. То съдържа различни ценни вещества, които оказват много добро влияние върху здравето на човека. Счита се че родината на това дърво е Европа, но в момента то расте почти навсякъде по света. През годините бялата бреза е привлякла вниманието на учените и те са установили, че нейният химичен състав и различните микро и макронутриенти могат да подпомогнат ключови функции в човешкия организъм.

Съдържанието на бялата бреза е предимно от етерично масло, сапонини, минерални соли и растителни молекули, в добавка с голяма концентрация на витамин С. Почти всички части от това красиво дърво са подходящи за употреба от човека. Най-добре в случая е да използвате хранителната добавка под формата на екстракт от бяла бреза, защото в него са извлечени всички ценни вещества. Доказано е, че екстрактът от бяла бреза има силно детоксикиращо свойство и пречиства кръвта.

Какъв ефект има екстрактът от бяла бреза върху нашето здраве?

Ако искате да използвате здравословни натурални препарати, е препоръчително първо да се запознаете с техните характеристики. Макар екстрактите да са напълно естествен продукт, растенията от които са извлечени имат своите специфични свойства. Специалистите от Cvetitaherbal.com ще ви запознаят по конкретна с положителните страни на екстракта от бяла бреза:

  • тя е силен естествен диуретик – ако се освободите от задържаната вода в тялото е съвсем нормално да свалите и част от своето тегло. Екстрактът също така помага за изхвърлянето на токсините и пречистването на кръвта;
  • помага на храносмилателната система – екстрактът от бяла бреза има успокояващи и противовъзпалителни свойства. Успява да регулира храносмилането и се бори с оплаквания като подуване, газове и болки в корема;
  • допринася за по-силен имунитет – екстрактът е много добра превенция срещу настинки и вируси, поради високото си съдържание на аскорбинова киселина. Бялата бреза също така има антивирусни свойства, за да ви защити от инфекции и да съкрати периода на боледуване;
  • хранителната добавка регулира работата на метаболизма – нарушената обмяна на веществата е сериозно състояние, което може да бъде успешно овладяно, благодарение на веществата съдържащи се в екстракта;
  • за здрава и красива кожа – различни проучвания свързват противовъзпалителните и антимикробни свойства на растението с облекчаването на екземата и дерматита. Съдържанието на витамин С подпомага производството на колаген, който е много ценен за хубавата и здрава кожа.

Ползите свързани с употребата на този натурален продукт са наистина много и доказани. Все повече хора избират употребата на хранителни добавки с естествен произход.

Кой е най-лесният и безвреден начин да имаме добър и качествен сън?

Както знаете сънят е много важен за здравето на всеки човек, защото през нощта тялото и ума си почиват и възстановяват своите сили. Има специален хормон, който се активира в тъмната част от денонощието и помага лесно да заспите и да се чувствате комфортно. Понякога синтезирането на хормона мелатонин не е оптимално, затова и специалистите препоръчват употребата на подходяща хранителна добавка. Ще намерите мелатонин спрей за сън, който ще повлияе положително и ще осигури необходимите количества от веществото, за да се отпуснете.

Не случайно мелатонинът е наричан „хормон на съня“. Той се синтезира в човешкото тяло по напълно естествен начин и допринася за това да спите по-спокойно и да имате един правилен режим. Нормално е с възрастта хормонът мелатонин да намалява и това създава проблеми със заспиването на част от хората. Хранителната добавка под формата на спрей е специално разработена от специалистите, за да допълни липсите в тялото и да гарантира спокоен сън.

Защо да изберем мелатонин спрей за сън?

Ако все по-често ви е трудно да заспите се нуждаете от известна помощ под формата на мелатонин спрей. От Cvetitaherbal.com препоръчват да използвате тази добавка, защото:

  • в спрея са включени две лечебни билки както и мелатонин – ментата въздейства релаксиращо върху мускулите и успокоява. Валериана е ефективна при проблеми с нервната система, благодарение на своя състав благоприятства отпускането на мускулатурата. Тези билки заедно с хормона мелатонин повлияват много добре процеса на заспиване;
  • има лек болкоуспокояващ ефект – спреят с мелатонин отпуска нервната система и действа болкоуспокояващо. Това ви позволява да заспите по-бързо и качествено;
  • балансира циркадния ритъм – мелатонин спрей ще повлияе биологичния часовник, който обикновено се влияе от различни фактори като стрес, работата на смени, здравословно състояние и други.

Възползвайте се от положителните свойства на добавката мелатонин спрей за сън, за да се чувствате отпочинали и да имате енергия. Вижте още по темата тук.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук