Какви са предпочитаните чаши за сервиране на вино и вода?

0

Всяка кухня, ресторант, кафене, пицария се нуждаят от качествени чаши, в които да се сервират различни видове напитки. Сред приоритетните материали, към които клиентите се насочват е кристала. Става дума за стъкло, което е направено от кристален материал, който е изключително елегантен и изглежда луксозно. Неговите характеристики са впечатляващи. Ато текстура е изключително чист и прозрачен, което е причина чаши за вино, твърд алкохол и вода да бъдат изработвани именно от кристално стъкло. Но тема на днешната публикация няма да бъде самия кристал, а видовете чаши, които използваме в ежедневието си, техния избор и магазини, от които могат да бъдат закупени качествени такива.

Защо не е без значение в какъв съд се сервира виното?

Всяка напитка е характеризира със своя вкус и повод, по който се сервира на масата. А виното е от онези специални алкохолни течности, които изискват сервиране в специални чаши. Що се отнася до това да се осигури истинска наслада от вкуса и да бъдат изтъкнати качествата на напитката не е за пренебрегване в какъв съд ще бъде поднесена за консумация.

Виното в зависимост от това дали е червено, бяло или розе се сервира в различни като вид чаши. Любителите на гроздовата течност са наясно с това и определено разполагат с варианта чаши, които да използват за да извлекат всички вкусови качества, които са характерни за съответния тип напитка. В случай, че ви предстои да попълните липсите в кухнята и да инвестирате в чаши за вино е добре да се ръководите от следното:

 • Брой, който следва да изберете. Обикновено се предлагат единични, в комплект с два, четири или шест броя;
 • Вместимост. Различни са вариантите, но обикновено вместимостта при този тип съдове варира между 90 и 120 мл.;
 • Дизайн. До голяма степен е зависим от спецификата на напитката, която ще сервирате. Тези за червено вино са по-тубмести, а за бяло са издължени;
 • Материал. Акцентирахме на стъкления кристал, който е изключително популярен предвид елегантността и красотата, която придава на крайното изделие.

Всъщност има доста детайли,  които е необходимо да се запознаете при покупка на такива съдове. Важно е, предвид това, че само сервирано в подходящата чаша ще можете да извлечете всички вкусови качества на доброто вино.

За елегантно подредена маса

Виното е от напитките, които присъстват на трапезата ни както за вечеря с любимия човек така и за специални поводи. Разбира се според вида му ще го сервирате в специално предназначени чаши. Знаете ли, че можете да постигнете завидна елегантност и изисканост при подреждането на масата, избирайки най-добрите и правилни за целите си видове съдове за течности.

Важно е да имате предвид, че:

 • Чашите за червено е добре да бъдат по-широки и тумбести. Това ще осигури способността на напитката „да диша“ и да усещате аромата на сорта грозде, от който направено;
 • За бяло са елегантни и с по-висока гърловина, която запазва температурата и не позволява прекомерното затопляне на напитката;
 • За шампанско. Те са по-издължени от тези за бяло вино, а целта на дизайна е да не позволи бързото „излитане“ на балончетата газировка, характерни за този тип напитка.

Ако имате съмнения относно избора си винаги можете да се посъветвате със специалист за да си осигурите качествени и красиви чаши за вино.

Водата – в какво да я сервирате?

Пиенето на вода е особено важно за всяко живо същество. Оказва се, че независимо от това дали сервирате твърд алкохол или пък вино за вечеря то задължително поставяте на трапезата и чаши за вода. Това са съдове, които неизменно присъстват при подредбата на зоната за хранене и предвид необходимостта от прием на животворната течност се оказват задължителни компоненти от облика на зоната за хранене.

Сервирането на вода определено изисква да се използва точния съд за целта. Разбира се не е типично да бъде поднесена в такъв за алкохол. Обичайно водните се характеризират по-голяма вместимост като приетата като минимална са тези, които са 200 мл. Има варианти от 250, 300 и 350 мл. Въпрос на предпочитания към дизайн, визия и удобство е да си изберете такива, които да паснат на подредбата на масата ви.

Факт е, че такива за вода се купуват доста често. Причините за това се дължат най-вече на:

 • Масовото използване от зялото семейство и бързото амортизиране;
 • Счупване;
 • Надраскване от прекомерно миене;
 • Намален е броя от комплекта и други.

Със сигурност е необходимо да се прояви внимание при инвестиране в такива посуда, тъй като те се характеризират с изключително натоварване е непрекъснато използване.

Защо да са стъклени съдовете за вода?

Има различни видове продукти от категорията и разбира се материали, от които се използват. Най-приоритетни и предпочитани се оказват тези, които се изработват от стъкло. По-предпочитани са поради това, че:

 • Напълно безопасни са за използване и не съдържат тежки метали и други неблагоприятни субстанции за здравето;
 • Издръжливи са;
 • Красиви са;
 • Удобни са за използване;
 • Винаги имате реален оглед върху количеството вода, което съдържат.

За повече информация за ползите от стъклото пред пластмасата можете да посетите Komiti.com.mk

Много интересни идеи за съдове за бита, ресторанта, кафенето и други можете да откриете в онлайн платформата MOVI.BG.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук