Какви ухания трябва да съдържа всяка парфюмна колекция?

0

Има жени, които цял живот, по всяко време и на всяко място носят един и същи парфюм. Но има и такива, които се радват на цяла колекция от аромати. Този материал е посветен на втория тип дами, които трудно се задоволяват само с едно ухание. По всяка вероятност и търсят път към съставянето на една пълна и най-вече съвършена колекция от аромати. Ето какви са задължителните ухания, които всяка такава дама е редно да притежава.

Парфюм за специален повод

Обикновено, това е не просто по-тежък и наситен, но и скъп аромат. Най-често той е дело на луксозна марка. Разбира се, задължително е да бъде автентичен, а не евтина или некачествена и нетрайна реплика. Без значение какъв е индивидуалният ви вкус, изберете го от селекцията на първокласната оригинална маркова парфюмерия – fragrances.bg. Тук са базирани едни от най-предпочитаните през годините аромати за специални поводи.

Парфюм за ежедневието

Не по-малко внимание трябва да отделите и на този аромат. Причината е, че той е най-често носеният парфюм. Слагаме го както преди да тръгнем за работа, така и през уикенда, когато се отправяме към парка с децата или пък на среща в кварталното кафене с приятелки. Този аромат не бива да е твърде натрапчив, но едновременно с това да е в духа на вашия ежедневен стил и най-вече на вашата личност.

Парфюм за лятото

Когато говорим за аромат за ежедневието, имайте на предвид, че той не е един, а всъщност избор от два такива. Селекцията не я правим според настроението, а според конкретното време от годината. Във всяка колекция е редно да има както аромат за пролетно-летния сезон, така и за есенно-зимния. По отношение на по-топлите дни през годините, добре е да заложите на свежите и леки, но все пак значително по-трайни парфюми, които навяват идеята за почивка, ваканция, екзотика, свежест и зеленина.

Парфюм за зимата

Обратно, за по-хладните дни търсим наситен, плътен аромат. Повечето дами залагат на така наречените ориенталски ухания. В действителност те са подходящи за зимния сезон, но не са и единствената ви опция. Също толкова подходящи са и пикантните ухания, както и тези с аромат на смоли и цветя. Особено впечатляващи са зимните парфюми с мирис на силни подправки, както и тези на дървесина или с изключително сладки връхни нотки.

Класически парфюм

За един колекционер вечната класика е задължителна без значение за какви точно предмети става дума. По отношение на парфюмите се наблюдава същата тенденция. Почти всяка дама, която има цяла колекция от аромати, разполага сред тях и с една вечна класика. Това може да е конкретна марка, специфична комбинация от връхни и допълнителни нотки, но също така и име, смятащо се за еталон в света на парфюмерията.

Модерен парфюм

Едва ли има почитателка на парфюмите, която да не добавя поне още един нов аромат всяка година или дори сезон. Най-често тя залага на актуалните за конкретния период ухания. Да изберете такъв не е трудно. Просто влизате в любимия си и проверен за автентичен асортимент магазин и тествате най-новите продукти. Този, който ви впечатли най-много, става и последният елемент на вашата зашеметяваща и скъпоценна колекция от парфюми.

Към тези задължителни ухания в една колекция от аромати, можем да добавим и спортен, за романтична среща и дори за важни лично за вас събития и места, които посещавате. Все пак, дори и горе избраните са достатъчно, за да оформят една наистина достойна селекция от парфюми.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук