Какво е ролята на хидроизолацията поставена на бетонната плоча?

0

Независимо от това, какво ще бъде приложението на дадена сградата, тя трябва да е добре изградена и изолирана от всякаква влага. Задължително е поставянето на хидроизолация на бетонна плоча, защото така се гарантира безопасността на цялата сграда. Ако това не е направено професионално, ще окаже негативен ефект върху характеристиките на конструкцията. Винаги трябва да използвате услугите на строителни фирми запознати с всички съвременни материали и техники на работа, казват от Нова Билд. При строежа на много от съвременните здания се наблюдават високи подпочвени води, затова и хидроизолацията се използва още от основната бетонна плоча.

Какви поражения могат да възникнат при една не добре изолирана от влагата сграда?

Ако не се направи подходящата хидроизолация още на основната бетонна плоча, има опасност с времето влагата да проникне към кофража и да започне да разрушава зданието малко по-малко. Негативните последствия няма да бъдат забелязани толкова скоро, но с времето конструкцията на цялата сграда ще бъде сериозно компрометирана. Възможно е при земетресение да се окаже, че не е достатъчно стабилна и да рухне.

Освен върху бетонната плоча влагата и водата ще започнат активно да се просмукват и в страничните стени което означава, че приземните етажи първи ще забележат негативните последици от това. Възможно е да подпухнат стените и да падне мазилката, а това ще бъде изключително неприятно, ако там вече има търговски обекти или нещо друго. Образуването на плесен и мухъл също е страничен ефект, който може да бъде избегнат с правилните строителни материали. Хидроизолацията е правилно да се положи веднага след декофражирането. Бъдете разумни и винаги изпълнявайте препоръките на строителната фирма, с която работите.  Майсторите най-добре знаят, какви са основните етапи при изграждането на една стабилна и качествена сграда.

Какво представлява хидроизолацията на основната бетонна плоча?

Когато хидроизолацията е прецизно изпълнена, си гарантирате една здрава бетонна плоча, която няма да се засегне от подпочвените води и влагата. Добре е да знаете, че изолацията се дели на външна и вътрешна.

Външната хидроизолация на бетонната плоча е от изключително значение, тъй като тя се прави непосредствено до подпочвените води и влагата. Вътрешната се полага, когато вече има наличие на вода и се цели тя да бъде спряна, за да се предпази сградата от разрушения. Тя по-скоро може да се свърже с определен вид ремонтни и укрепителни дейности. Според строителните специалисти на Нова Билд външната хидроизолация на бетонната плоча е тази, върху която трябва да се фокусирате и да направите с най-качествените материали.

Какви са плюсовете на течната хидроизолация?

Течната изолация, която се поставя на бетонните плочи е модерен метод предпочитан от много професионалисти. Течната мембрана се нанася директно върху бетонната плоча и създава водонепроницаем слой. Този вид хидроизолация се монтира изключително лесно и не се влияе от неравностите, които съществуват.

Тя ще достигне дори и до най- недостъпните процепи, за да ви гарантира отблъскване на влагата. Един от основните и плюсове е това, че е достатъчно издръжлива и не се влияе от метеорологичните условия. Цената е достъпна и лесно ще се уверите в нейните добри характеристики при първа възможност. Не пропускайте да научите повече неща за различните хидроизолации и това как те могат да предпазят сградата от вода и влага и да защитят основната бетонна плоча.

Защо да работим само с надеждни и опитни строителни фирми?

Изграждането на нова сграда не е дейност, която трябва да бъде поверена на некомпетентни хора. Щом ви предстои нещо подобно, винаги използвайте подходящата строителна фирма с вече изграден опит и ползваща се от доверието на много клиенти. Лесно ще намерите подходящия партньор, тъй като професионалистите винаги изпъкват и за тях информацията е достъпна и разбираема. В уеб сайта на строителната фирма ще намерите изключително много ценна и подробна информация за всички етапи, свързани с изграждането на зданието.

Бихте могли да се запознаете с различните услуги, с цените и с още редица допълнителни неща, които ще ви насочат към този партньор. Лесно е да намерите контакт и да се свържете, а мненията на клиентите онлайн ще ви гарантират, че сте направили перфектен избор. Майсторите, с които ще работите са достатъчно компетентни и най-вече спазват всички нормативни изисквания за изграждане на жилищна сграда. Внимавайте на кого се доверявате при строителните дейности, защото:

  • при употреба на некачествени материали, има опасност от различни аварии и разрушения – експлоатацията на съответния обект ще бъде затруднена и винаги ще има някакви проблеми и нужда от ремонт;
  • ще загубите вложените средства – всичко може да бъде поправено с времето, но ако платите на недобросъвестна строителна фирма сумата ще бъде безвъзвратно загубена;
  • ще изгубите време и нерви – много неприятно е да сте ангажирани с определен проект и той да не се движи по план, защото майсторите ви бавят или има проблем със строителството като цяло.

Винаги обръщайте внимание на всеки детайл от изграждането на жилищната сграда и специално на добрата защита от влага и подпочвени води. Гарантирайте здравина и устойчивост на обекта, който ще обитавате или ще предлагате на клиенти.

 

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук