Какво е влиянието на билките върху нервната система?

0

Ако някога сте използвали натурални хранителни добавки знаете, че има много растения, билки и корени, които оказват положителен ефект върху здравето. Не случайно специализираните сайтове предлагат различни комбинации от популярни растения, прилагани в народната медицина. Едно от най-популярните съчетания си остава здравословната тинктура от мента глог и валериана. Използването на тази хранителна добавка е препоръчвано от много лекари, защото билките допринасят за правилната работа на нервната система. Забързаният и стресиран начин на живот се отразява негативно върху човешкото здраве, а някои растения могат да повлияят положително.

При какви оплаквания да използваме мента глог и валериана?

Както споменахме почти всички хора са изложени на сериозни дози стрес ежедневно. Дори първоначално да не им обръщате внимание, симптомите се трупат и организмът започва да страда от различни заболявания. Стресът има изключително негативен ефект върху нервната система и психиката, а това често води до депресивни състояния и липса на качествен сън. Преди да са започнали наистина сериозните здравословни проблеми, е добре да вземете някакви мерки и да се погрижите за своето спокойствие.

Тинктурата от мента глог и валериана е напълно натурален продукт, който може да се употребява без притеснения. Познатите на всички билки ще облекчат значително симптомите, които са започнали да ви тревожат. Ще ви запознаем със най-често срещаните оплаквания, при които е добре да ползвате тинктурата от мента, глог и валериана:

  • засилена нервност и безпокойство – подобни усещания ще ви държат в напрежение и ще попречат да се чувствате комфортно през деня. Това от своя страна има негативни последици върху вашата работа и самочувствие. Употребата на мента, глог и валериана може да помогне при подобни оплаквания;
  • проблеми с имунитета – щом стресът е в повече организмът страда и е нормално да имате занижен имунитет. В този случай лесно ще се разболявате и това ще ви носи допълнителен дискомфорт;
  • липса на настроение – когато това усещане стане перманентно, то със сигурност ще повлияе върху нервната ви система и вашето спокойствие;
  • безсъние – това е ясен сигнал че нещо ми е наред, защото липсата на добър и качествен сън рефлектира върху енергията, която имате през деня и върху настроението.

Не е достатъчно просто да си почивате известно време, за да възстановите своето спокойствие. Ще релаксирате, ако подпомогнете своето здраве с употребата на мента, глог и валериана. Добавката има доказани ползи върху психиката и се употребява от много хора, казват от Cvetitaherbal.com.

Какво е въздействието на тинктурата мента, глог и валериана върху здравето ни?

Добавката мента, глог и валериана се предлага под формата на водно-етанолов екстракт. Съдържа добре познатите три вещества, които притежават различни полезни свойства. Ментата облекчава умората и има обезболяващо действие. Известна е още и с това, че се бори с появилите се възпалителни процеси. Растението глог от друга страна има добър ефект върху сърдечно-съдовата система.

Нормализира ритъма на сърцето и стабилизира кръвното, а това е важно когато сте под стрес и нервно напрежение. Валериана успокоява централната нервна система и действа отпускащо на психиката. Също така подпомага качеството на съня, което е в основата на това да се сте отпочинали и бодри. В случай че употребявате тинктурата мента, глог и валериана билките си взаимодействат и имат много по-силен ефект върху вашите оплаквания. Те ще улеснят процесите за релаксиране на нервната система и ще ви дадат необходимото спокойствие в стресови ситуации.

За какво се употребява екстрактът от трибулус?

Почти всеки е чувал за специалната билка трибулус терестис. В нашата страна тя е позната и като „бабини зъби“. Полезните свойства на растението трибулус са факт от много години и хората се възползват от тях, за да поддържат добро здраве. Доказано е, че билката трибулус балансира хормоните в човешкото тяло и увеличава либидото. Вече може да откриете екстракт от трибулус като хранителна добавка, предлагана в специализираните магазини.

Билката трибулус е много популярна сред активно спортуващите, защото подпомага натрупването на мускулна маса. По напълно естествен начин трибулус влияе върху топенето на мазнините и изграждането на добра мускулатура. Трибулус терестис стимулира производството на два много важни хормона, отговорни за нивата на тестостерон в организма.

Защо да изберем добавка трибулус терестис?

Хората, които събират по-детайлна информация преди да изберат някоя хранителна добавка, знаят за многото ползи които имат трибулус. Растението съдържа различни ценни съединения, които имат антиоксидантни свойства. Тялото би трябвало само да произвежда антиоксиданти, но когато сте под стрес е хубаво да си ги набавяте и чрез храни и добавки.

Антиоксидантите са от ключово значение за здравето на хората, защото се борят със свободните радикали. В случай че нивата на свободните радикали са завишени, е възможно да настъпи увреждане на клетките. Това е причината много специалисти да препоръчват билката трибулус терестис като естествен антиоксидант. От Cvetitaherbal.com съветват да купувате хранителни добавки само от доказани производители. Така ще сте сигурни, че в направата им са вложени български билки, които имат много добри характеристики. Ако решите да пазарувате онлайн лесно ще намерите хранителни добавки на достъпни цени и в промоционални пакети. Вижте още по темата тук.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук