Какво вещаят звездите за новата 2016 г.?

0
2018-та

2016 година ще бъде под влиянието на планетата Марс и на зодиакалния знак Риби според астролозите на Вавилон и Халдея.

За много народи планетата Марс се свързва с гръцкия бог на войната Арес, което се отнасяло повече към литературата, отколкото към религията. В митологията планетата Марс е била назовавана с различни имена от латинското MARS, който е бил един от древните италийски богове. На него е бил посветен месец март – първият месец от стария календар, в който годината започвала с пролетното равноденствие. В различните епохи планетата Марс е смятана за покровителка и на плодородието и растителния свят, на земеделието, полето и стадата, а също така и на дивата природа.

Червената планета Марс е подбудител на безпокойства, военни действия, бунтове – неподчинение на масите, на драматични политически преобразувания.

В началото на новата 2016 година тази малка планета навлиза след 4 януари в знака Скорпион, размествайки пластовете във финансовата сфера, на борсата и пазара с лек превес на стабилизиране. Слабо повишение може да се наблюдава в данъчната система, в различните държавни такси. Засилване на военният дух свързано със сигурността – военния апарат, полицията, разузнавателните и шпионските служби.

В средата на месец април от 08 градуса и 54 минути от знака Стрелец, планетата Марс променя своето движение, от директно става ретроградно до края на месец юни (29 юни 2016) в 23 градус на знака Скоприон.

След 3 август 2016 година планетата Марс от знака Скорпион навлиза в знака Стрелец, където ще остане до краят на годината.

В периода от средата на юни до среда на септември планетата Сатурн се придвижва през знака Стрелец и тук заедно с другият палавник Марс определят засилване на фанатизма и това може да доведе до нови терористични дейности.

Още в началото на 2016 година планетата Юпитер се движи през знака Дева и след 10 септември 2016 година преминава в знака Везни и слага акцент върху правосъдната система, договорите и търговията.

В края на месец ноември (24.11.2016) планетите Юпитер и Плутон са в един доста напрегнат аспект (квадрат) засилвайки бюрократичните действия, нестабилност в политическата сфера, недоверие от страна на народа – масите към управляващите, както и тежко финансово положение в световен мащаб. В социалните отношения се регистрират дисонанси и прикрити машинации.

На 9 март 2016 година в 18 градуса и 56 минути на знака Риби ще се регистрира пълно слънчево затъмнение, като не се забравя, че и планетата Нептун е също в знака Риби. Слънчевите затъмнения оказват влияние върху висшите политически фактори в страната, а лунните засягат живота на народа, на обществото като цяло. Но това не изключва възможността от наводнения, поради силни валежи, а така също и борби и неразбирателство всред властващите.

Планетата Уран ще остане в знака Овен през цялата 2016 година и може да ни изненадва с внезапните си гръмотевични действия, нали знаете, че той е наречен пионерът, новаторът, а така също и пакостник.

И останалите две тежки планети Нептун и Плутон през 2016 година няма да сменят знака си, съответно за Нептун знака Риби и за Плутон знака Козирог. Сега да погледнем движението на „крилатият пратеник на боговете“ планетата Меркурий. Още в началото на годината от 5 януари до 25 януари 2016 тази планета променя движението си и става ретроградна. От знака Водолей се връща в знака Козирог. В интервала от 28 април до 22 май планетата отново променя движението си от директно в ретроградно в знака Телец. В периода от 30 август до 22 септември наблюдаваме също ретроградно движение в собственият си знак Дева.

И за последно през 2016 година планетата ще промени движението си от директно в ретроградно от 19 декември краят на годината до 8 януари на следващата, но този път в знака Козирог.

Риби е дванадесетият знак на Зодиака и принадлежи на елемента вода и заедно със знаците Близнаци, Дева и Стрелец е включен към подвижния зодиакален кръг. Знакът Риби – това е мистерия, двойнственост, в известен смисъл, нестабилност. Международните финансови отношения, както и монетарните действия се управляват от този зодиакален знак, който се откроява и със силно окултно, магическо влияние.