Камера ще следи за замърсявания в района на Брикетната фабрика

0

Община Русе монтира видеокамера, която ще следи за възможни замърсявания с фини прахови частици в района на т.нар. Брикетна фабрика.

Камерата е въртяща се на 360 градуса и е с висока резолюция с дневен и нощен режим. Сигналът от видеонаблюдението е качен на официалния сайт на Общината, където всеки може да го достъпи в реално време.

Поставянето на камерата е във връзка със сигнали на граждани в социалните мрежи и на заседания на Обществения съвет за околна среда за предприятия, замърсяващи въздуха в града и региона.

Припомняме, че през февруари служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова заяви, че за последните 5 години на място, на работната площадка на Брикетната фабрика, са извършени 7 извънредни проверки. При всички тях не е констатирано замърсяване на въздуха и на уличното платно, нито разпространение на ФПЧ.

Към момента на сайта на Община Русе е наличен и видеосигнал от камери в Източна промишлена зона, с които е възможно да се наблюдава евентуално замърсяване на въздуха.

Общинската система за видеонаблюдение разполага с над 1000 камери, поставени на ключови обществени места, детски площадки, училища и главни пътни участъци с цел осигуряване на сигурна и безопасна среда за гражданите.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук