Канада ни „препъна“ във Варна

0
33
Волейболистите от националния отбор на България

Волейболистите от националния отбор на България изпуснаха възможността да запишат втора победа на турнира в Група Е1 в първа дивизия на Световната лига, на който сме домакини във Варна.

Момчетата на селекционера Пламен Константинов отстъпиха на младия, но корав тим на Канада с 1:3 (25:27, 28:30, 25:21, 23:25) във втория си мач на турнира, игран в пълната зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта в морската ни столица.

Зрителите станаха свидетели на оспорван двубой, като канадците бяха по-концентрирани в най-важните моменти, което им помогна да стигнат до успеха. Първите два гейма бяха много оспорвани, но волейболистите на Канада успяха да се наложат на 25 и 28 точки, за да се доближат на гейм от успеха. Възпитаниците на Пламен Константинов взеха третата част с 25:21 и поведоха в четвъртата с 10:4, но след това се разколебаха и в крайна сметка гостите затвориха мача с 25:23.

По този начин българските „лъвове“ допуснаха общо 3-а загуба в Световната лига до момента, като имат 2 победи и 5 точки.

За Канада пък това е 3-а победа от началото на Лигата, имат и 2 загуби и 7 точки. Днес, 11 юни, в последните срещи в Група Е1 България ще играе срещу олимпийския шампион Бразилия, който надигра световния първенец Полша с 3:1, докато „кленовите листа“ ще излязат срещу „Дружина полска“. Двубоите са съответно от 20,40 и 16,40 часа.