Кандидатът за МВР шеф: Аз съм от героичен род, няма да се откажа

0
Петър Илиев

Кандидатът за вътрешен министър и силов вицепремиер на „Има такъв народ“ адвокат Петър Илиев, който досега пазеше мълчание, даде интервю за „Нова телевизия“. В него, стигайки на моменти до викове, той обяви, че няма намерение да се откаже от поста и че е атакуван координирано от задкулисието.

По отношение на Илиев има съмнения, че е преписал научен труд на своя колежка от катедрата по конституционно право на юридическия факултет на СУ. Номинираният за шеф на МВР отхвърли всички обвинения и заяви, че всичко това го прави много по-решителен. Той говореше за себе си е трето лице и обясняваше, че е любимец на студентите си.

„През последните седмици лайтмотива на всички жълто-кафяви медии е, че Петър Илиев трябва да бъде унищожен. Не, той няма да бъде унищожен. Той произлиза от героичен род. Знам си пътя и го продължавам напред“, каза Илиев.

Той заяви, че имал пълната подкрепа на Слави Трифонов и партията му. Адвокатът обясни, че не познавал бившия депутат Делян Пеевски, въпреки че преди години е бил част от управлението на фирма, купена след това от майка му – Ирена Кръстева.

„Никога не съм ги виждал през живота си. Като адвокат професионалист много често съм канен да консултирам юридическата страна в дейността на определени компании без значение в кой сектор, включително и в медийния. Преди 15 години бях поканен като професионалист да участвам в създаването на въпросните дружества. Няма как да нося отговорност какво е станало с тях, след като вече не съм бил в тези дружества“, обясни Илиев.

Адвокатът непрекъснато се хвалеше с професионалните си успехи и заяви, че бил най-младият почетен консул в историята на България. Илиев е почетен консул на Барбадос.

„Самооценявам се с всичките ми постижения и резултати, които съм постигнал. Не съм политик и не съм се венчал за властта. Прави се опит за медийното ми тричане преди да се кача на ринга. Голям страх тресе кочината на задкулисието“, заяви Илиев.

Към момента кандидатурата му се явява една от основите пречки пред подкрепа за правителството на ИТН. И от „Демократична България“, и от ИСБГН дадоха знаци, че не харесват номинацията му. Въпреки това от ИНТ не се отказват от Илиев.

Бъди свободен