Кандидатът за правосъден министър на ИТН се отказа

0
Момчил Иванов, Снимка: БГНЕС

Кандидатът за правосъден министър на ИТН адвокат Момчил Иванов се е отказал от поста си. Това съобщи номинираният за премиер Пламен Николов. По думите причините са лични и са свързани с публикации по негов адрес през последните дни. Новият кандидат ще бъде известен съвсем скоро, заяви Николов.

„И за нас това е нов факт“, каза той.

С отказа на Иванов ИТН се оказват в кризисна ситуация, защото следобед изтича срокът, в който партията трябва да върне на президента Румен Радев готов мандат за съставяне на правителство. Това означава, че в следващите няколко часа формацията трябва да има нов кандидат.

От краткото изявление на Николов и председателя на парламентарната група Тошков Йорданов стана ясно, че Иванов се е отказал от поста си заради публикувани от някои сайтове чатове. Твърди се, че в тях търновският адвокат и преподавател в местния университет говори със своя студентка и й прави неприлични предложения. Автентичността на разговорите не бе потвърдена, а според Йорданов замесеното момиче е направило изявление, че те са фалшиви, но никой не го е отразил. Депутатът обвини медиите, че са публикували лъжи, а семейството на Иванов е било подложено на ад.

„Да ви припомня, че когато на изборите за кмет една жълта медия извади секси снимки на дамата, с която живее кандидатът за кмет, тогавашен на ДБ, всички бяхте възмутени. Сега т.нар. демократични медии се приравниха до ПИК и Блиц, публикувайки фалшиви чатове. Момичето, което беше замесено, направи изявление, че това не е вярно, но никой не го отрази“, каза той.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили