Канев-център събра най-добрите щангисти в България, известни са първите шампиони

0

Най-добрите щангисти на България от всички възрастови групи се събраха в Канев център на Русенския университет, за да излъчат шампионите на страната.

Надпреварата, участие в която са заявили близо 300 състезатели от страната, беше открита от кмета на общината Пенчо Милков, който пожела на спортистите да бъдат удовлетворени от своето представяне и да дадат най-доброто от себе си. Той изказа благодарност и на президента на ТСК „Русе“ доц. д-р Кирил Панайотов за усилията, които полага за развитието на спорта.

„Не знам спорта вдигане на тежести как оцелява в другите градове, където нямат човек като доктор Панайотов, който да стои зад русенските щанги, да мотивират децата така, че да постигат големи успехи“, каза кметът.

Сред присъстващите на първенството са старши треньора на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, световните и олимпийски шампиони Румен Александров, Янко Русев и Йордан Биков.

„От много години съм в този спорт и събитие организирано в подобен мащаб не е имало до сега. Организацията е на изключително високо ниво, достойно за Европейско първенство“, каза наставникът на националите Иван Иванов.

Известни са вече и първите шампиони:

Категория до 30 килограма

1 място –  Беркам Салиев – клуб „Генерал Тошев“ – Генерал Тошево

2 място – Вангел Петров – клуб. „Христо Бъчваров“ – Сливен

3 място – Александър Нуген – клуб „Херкулес“ – София

Категория до 35 килограма

1 място – Васил Велиев – „Асеновец“ – Асеновград

2 място – Шабан Рамаданов – „Генерал Тошев“ – Генерал Тошево

3 място – Мартин Атанасов – ТСК – Русе

Входът за всички състезателни дни e свободен.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук