„Капачки за играчки“ събира средства за занималнята в детското отделение

0
50
Благотворителна кампания

Кампания „Капачки за играчки“, с която събира средства за занималнята на новото детско отделение провежда Университетската болница в Русе.

Всеки желаещ може да донесе събраните капачки на регистратурата на АГ комплекса към болницата. При по-голямо количество предварително е нужно обаждане на телефон 0887/029596 – Биляна Рекинова. Със средствата ще бъдат закупени материали за обзавеждането на занималнята в новото ни детско отделение, за да може децата да имат приятно място, където да се почувстват по-щастливи, по-усмихнати и заобиколени с грижа и да преборят по-бързо болестта.

Сред първите включили се в кампанията са децата от децата от IV група в ДГ „Буратино“, клубовете “Зелени човечета“ и „Различни и равни“, Регионалната здравна инспекция в Русе и др. Само за една седмица са събрани 480 кг. капачки, които вече са предадени за рециклиране и са събрани първите 72 лева за занималнята на новото детско отделение.

Освен събирането на средства за обзавеждането на занималнята, с участието си в тази инициатива ние стоим и зад идеята да възпитаме нашите деца да опазват околната среда, като един от начините за това е разделното събиране на отпадъци, допълват от УМБАЛ в Русе.