Капки или гел за нос?

0

В търсене на максимално удобното решение за лечение на хрема, запушен нос, възпаление на носната лигавица, причиняващо обилно отделяне на секрети, производителите на лекарства представят на пациентите огромен избор от продукти. В аптечната мрежа попадаме на най-различни форми като мехлеми, спрейове, капки, гел за нос. Въпросът е в това как да се ориентирате в ефективността и кой вариант да изберете за да се справите оптимално бързо със симптоми при настинка, хрема, грип, ринити и други заболявания на носната кухина. Днес ще ви запознаем с лекарствен средство, което все повече се предпочита от пациентите предвид отличната му ефективност.

Какво е Ксилогел?

Използването на ксилогел определено би повлияло доста бързо на състояния при запушен нос или обилна секреция, причинени от вирусни или бактериални инфекции. Специфичното при това лекарство е това, че като консистенция представлява гъста смес, която не се стича в гърлото при използване. Препарата се използва за:

 • Лечение на синузит;
 • При алергичен ринит;
 • Обостряща се хрема;
 • Течащ или запушен нос;
 • При остър ринит;
 • При набъбване на носната лигавица в следствие на вирусна инфекция;
 • При бактериална инфекция и други.

Независимо от произхода на заболяването, причиняващо дискомфорт и затруднено дишане през носа е необходимо да се вземат под внимание възможните лекарствени средства, които биха имали способността да облекчат симптомите и то в кратък срок. Именно иновативната формула и консистенция за Ксилогел позволява да се наблюдава овладяване на инфекцията предвид това, че препарата се задържа там където е необходимо и не се стича като повече капки за нос в гърлото.

Употребата на препарата предизвиква свиване на кръвоносните съдове, което автоматично намалява набъбването и отока в носната кухина. Облекчава и улеснява дишането, успокоява възпалението. Намалява количеството на назален секрет и подпомага възстановяването на стените на носната кухина.

Защо е ефективен?

Ефективността на Ксилогел се дължи именно на негова структура. Продукта не е течен а има гелообразна консистенция. Това позволява на активните съставки да въздействат на засегнатите зони и да атакуват инфекцията там където тя се намира, а именно в носната кухина. Това, което сте забелязали при спрейовете и капките за нос е, че те преминават през назалните кухини и попадат в гърлото. Така реално се губи ефекта от атакуване на вирусите и бактериите, което удължава и периода за лечение.

Не така стоят нещата при употребата на Ксилогел, тъй като лекарството има способността да се задържи максимално дълго върху възпалените зони и така да създаде един защитен филм, който активно въздейства върху инфекцията. А това от своя страна води до:

 • Бързо облекчаване на симптомите;
 • Намаляване на времетраенето на боледуване;
 • Допълнително овлажняване на назалната лигавица;
 • Продължителност на въздействието до 8 ч.

Това са реални показатели, които се наблюдават при използването на Ксилогел. Именно отличната ефективност и осигуряването на бързо действие върху симптомите нарежда лекарството сред едни от най-предпочитаните в аптечната мрежа. Сигурно е, че когато търсите отлична ефективност и сигурност то определящи се оказват именно правилните препарати, с които да се проведе лечението, разгледайте и цялата категория лечение и терапия на Аптеки Феникс.

Важно!

Има няколко важни неща, които е добре да се вземат под внимание, когато става въпрос за използването на Ксилогел. Те се отнасят до:

 • Препарата да не се прилага при лица под 12 годишна възраст;
 • Да не се превишава препоръчаната в листовката за пациента доза;
 • Лечението да не продължава повече от 5 дни;
 • Да се избягва при алергии към някое от веществата в състава на лекарството;
 • Задължително е да се консултирате с лекаря си при бременност и кърмене.

За да се избегнат всякакви странични реакции и нежелани ефекти от прилагането на който и да било лекарствен препарат бъдете отговорни задължително спазвайте препоръките на лекаря си.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук