Капсулен или подбран гардероб – защо си струва да го имаме? 5 причини

0

Капсулният гардероб е съставен от ключови и любими елементи, които могат да се носят многократно, за да улеснят живота ви. Обичайно той представлява около 35-40 артикула и има за цел да улесни ежедневното обличане, да спести пари и време и да ни позволи да създадем по-внимателен гардероб, отговарящ на нашия личен стил.

Какво представлява капсулният гардероб?

Капсулният гардероб е колекция от основни, висококачествени облекла, предназначени да бъдат смесвани, съчетавани и актуализирани само чрез сезонни аксесоари. Като премахнем желанието да притежаваме много дрехи по нашите рафтове и отстраним некачествените, неподходящи дрехи, към които никога не посягаме, можем да направим място за добре подготвен подбран капсулен гардероб. Трябва да обичате всеки елемент от вашия капсулен гардероб, независимо дали е вашето любимо дънково яке или нова необходима дреха, добавена последна към гардероба ви. Въпреки че в началото един такъв гардероб може да ви изглежда много органичаващ, всъщност е доста практичен и освобождаващ.

Няколко причини защо да заложите на капсулен гардероб

1. Спестява пари

Това е доста очевидно, но капсулният гардероб ще ви спести много пари в дългосрочен план. Въпреки че може да дадете малко пари за нови дрехи, висококачествените и по-скъпи артикули ще издържат много по-дълго от евтините. Освен това така ще бъдете много по-внимателни относно продуктите, които купувате, предвид органичението, което имате. Ако пък желаете да спестите още повече, избирайте висококачествени намалени артикули като дрехи, чанти, аксесоари и дамски боти и ботуши на разпродажба.

2. Спестява време

Вместо всеки ден да се чудите какво да изберете от гардероба, пълен с различни неща, добре подготвеният гардероб помага на любимите ви неща да се откроят. Така всеки ден ще знаете, че независимо каква комбинация от елементи създадете, ще получите облекло и визия, които обичате и ви подхождат.

3. Проявявате креативност

Докато имате по-малко дрехи, ще започнете да експериментирате с начина, по който ги стилизирате. Може да смесвате щампи, да напластявате по различни начини, да добавите аксесоари. Въпреки че дрехите ви може да са неутрални, можете да бъдете смели с цветовете на аксесоарите или бижутата.

4. Подбраният гардероб се грижи за околната среда

Бързата мода прокарва най-актуалните тенденции до потребителите, в резултат получаваме постоянно нови модни дрехи с лошо качество, произведени от евтина работна ръка, което води до последици за околната среда, включително препълване на сметищата и замърсяване. Като се въздържате да купувате постоянно евтини дрехи, вие се присъединявате към битката за справедливо отношение към работниците и необходимостта от екологични производствени практики в модната индустрия.

5. Ще получите гардероб, който определя стила ви

Капсулният гардероб ви помага да усъвършенствате личния си стил. След като разчистите гардероба си и се отървете от всички ненужни артикули, в крайна сметка ще получите най-доброто и това, от което наистина се нуждаете. Ще останете с перфектния гардероб за вас, който отговаря на вашия личен стил и разбирания.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук