Каракачанов и Валери Симеонов преговарят за коалиция

0
Снимка: БГНЕС

Нова коалиция между т.нар. патриоти е възможна на предсрочните парламентарни избори. ВМРО води преговори с няколко формации, включително и с НФСБ на Валери Симеонов, съобщи военният министър в оставка Красимир Каракачанов.

Коалицията „Обединени патриоти“, в която влизаха ВМРО, НФСБ и Атака, бе ключов играч в миналия парламент. Тя коалиционен партньор на ГЕРБ. На последните избори обаче партиите се явиха поотделно и нито една не успя да прескочи прага от 4%. Симеонов реши да влезе в коалиция с „Воля“ на Веселин Марешки. И това обединение не прескочи бариерата.

„Валери Симеонов – с него контактите не са прекъсвани никога и отношенията са запазени, въпреки че се явявахме различно на изборите. Но с Волен Сидеров контакти не сме поддържали повече от една година, а и не виждам смисъл. Човекът, който е  основната причина за торпилиране на коалицията „Обединени патриоти“, той буквално на втория месец започна да плюе колегата си Симеонов. Няма смисъл да се повтаря едно и също“, заяви Каракачанов.

Той допълни, че разговори се водят и с партията на бившия здравен министър Петър Москов – КОД.

Ако подобна коалиция успее да влезе в парламента след предсрочните избори, ГЕРБ биха имали приятелски настроена формация за евентуално обединение. В момента всички партии в НС заявяват, че не искат коалиция с Бойко Борисов.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили