Кардам отново на протест заради разбит път

0

Жители на добричкото село Кардам отново излязоха на протест заради лошото състояние на пътя от Генерал Тошево до граничния пункт до селото. Те блокираха за кратко кратко преминаването на автомобили по отсечката.

След протестите им преди година АПИ обяви, че започва ремонт на пътя. Сега обаче срокът е удължен и вместо до края на октомври работата ще продължи чак до май догодина.

Въпросното трасе е изключително натоварено. То свързва общинския център с граничния пункт и на ден по него минават по около 8000 превозни средства, част от които са тежки камиони.

Според местните заради забавения ремонт пътят е изключително опасен. Премахнати са мантинелите, а асфалтът е фрезован.

„Всички лавират, за да избегнат дупките, което е предпоставка за пътно-транспортни произшествия“, заяви протестиращ пред БНР.

Според кмета на Генерал Тошево Валентин Димитров държавата изцяло е забравила района. От 165 км републиканска пътна мрежа в общината през последните шест години ремонтирани са едва 6 км.

„Нито маркировка, нито мантинели по естакадата над жп линията. Идва зима, ще падне сняг, някой ще се хвърли оттам“, каза той по повод отсечката към граничния пункт.