Каритас Русе занесе близо два тона продукти на бежанци от Украйна в Рибарица

0

Близо два тона продукти, облекла, перилни препарати, обувки и аксесоари предостави на украинските бежанци, настанени в Рибарица, екип на Каритас-Русе. 

Част от тях са резултат от двуседмична дарителска акция „Топла зима“, реализирана от благотворителната организация в медии и социални мрежи. Десетки русенци показаха своята солидарност и подкрепа за хората, избягали от войната. 

30 момчета и момичета получиха различни комплекти с чисто нови облекла и обувки: якета, топли пуловери, ръкавици, шапки и шалове. Пакетите бяха подготвени от социалните активисти на Каритас Русе по предварителни списъци с точните размери, които децата носят. Цялата информация беше съгласувана с всеотдайните майки на малките бежанци. За 70 домакинства бяха осигурени хуманитарни пакети с хранителни и нехранителни стоки. 16 големи кашона едва събраха даренията от дрехи, обувки и аксесоари, които бяха предоставени на всички обитатели на базата. 

В момента в комплекса в Рибарица са настанени 137 възрастни и деца – повечето от град Николаев, от Одеския край и неколцина от столицата Киев. Сред тях са 68 деца и подрастващи на възраст от 1 до 18 години, има 19 пенсионери и 9 със специфични нужди – деца и възрастни. 

Младежите от Спортното училище на Николаев са футболен отбор, за който се грижат двама треньори. Сред момчетата има такива, които са сами, родителите им са ги изпратили в България, за да ги спасят от ужасите на войната. 

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук