Карлос Назар изпълни обета си, донесе европейска титла за България

0

Карлос Назар изпълни обета, който бе дал – да стане европейски шампион в памет на своя дългогодишен треньор – Илиан Илиев, който почина внезапно в края на миналата година.

На подиума в Ереван 18-годишният българин триумфира в кат. до 89 кг. със световен рекорд! Насар завърши с феноменалния двубой от 395 кг – 174 в изхвърлянето и 221 в изтласкването. До момента върховото постижение в категорията бе 392 килограма на италианеца Антонино Пицолато.

Постижението му в изхвърлянето бе световен рекорд за юноши, но му стигна само за сребърен медал, тъй като арменецът Андраник Карапетян изравни европейския рекорд със 178 килограма.

В изтласкването обаче Насар бе без абсолютно никаква конкуренция. Българинът направи само два опита – един на 205 килограма, с който си гарантира златото, и един на 221 килограма, с който постави световния рекорд в двубоя и подобри с килограм собствения си световен рекорд в движението от световното първенство в Богота през миналата година.

Сребърния медал в двубоя спечели представителят на домакините Карапетян. Арменецът събра двубой от 374 килограма. Бронзът е за Марин Робу от Молдова с 364 килограма.

В класирането по медали България се изкачи на трето място с две златни отличия – на Ангел Русев, който отвя конкуренцията в кат. до 55 кг,  и бронза на Иван Димов в кат. до 61 кг.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук