„Кармен – дуендето на Федерико“ закрива сезона на „Артистисимо“

0
60
„Кармен – дуендето на Федерико“

С премиерата на „Кармен – дуендето на Федерико“ тази вечер театър-школа „Артистисимо“ в Русе ще закрие творческия сезон.

Спектакълът ще се играе от 20 часа във Възрожденско читалище „Зора“. Пиесата е на Иглика Пеева, режисурата на проф. д-р Александър Илиев, а музиката е дебют на Серджо Авакян като композитор на театрална музика. Входът е свободен.

Зрителите ще могат да се насладят на изцяло обновения салон на читалището със средства, събрани чрез дарителската акция на Интеракт клуб – Русе от Концерта-конкурс през февруари за Апостола и реализиран съвместно с двата Ротари клуба в Русе.

По традиция „Артистисимо“ завършва сезона с майсторски клас, отворен и за желаещи извън трупата. Тази година това е двудневният уъркшоп на проф. Джаред Стайн от САЩ, който започва в 14:00ч. на 28 юли в з. „Изкуство“ на РБ “Л. Каравелов“.

Трупата е създадена на 05.12.2009г. До края на сезон 2015/2016г. членовете на театър-школа „Артистисимо“ имат преминати 14 майсторски класа при преподаватели от наши и чуждестранни университети, множество индивидуални награди, 7 колективни от национални и международни конкурси за театър и кино. През този сезон трупата реализира и постановката „Въпрос на чест“ с децата от малката си група.