Катастрофа с две жертви затвори Русе – Разград

0
3351
Румънци са жертвите при катастрофата

Заради катастрофа с две жертви е затворен за движение пътя Русе – Разград в отсечката между селата Осенец и Езерче, съобщиха преминаващи в района.

От областната дирекция на МВР в Разград потвърдиха информацията с уточнението, че обходният маршрут за превозните средства е Разград – Дряновец – Сеново – Вятово – Писанец.

Инцидентът станал малко преди 16 часа. По първоначални данни са се ударили товарен камион и лек автомобил с румънска регистрация. Информацията до момента е за двама загинали, едно дете в тежко състояние и още един пострадал. Четиримата са пътували лекия автомобил. В момента се извършва оглед на местопроизшествието.

Товарният камион /влекач с прикачено полуремарке/ се управлявал от 23-годишен мъж от град Търговище. Движел се е в посока от Русе към Разград. Румънският автомобил е пътувал в обратната посока, към Русе. Все още се изяснява самоличността на загиналите. Детето е откарано в МБАЛ-Разград, където ще бъдат извършени медицински прегледи за установяване на травмите и състоянието му.

Няколко часа по-рано в района на Цар Калоян е станало друго произшествие – катастрофирал е ТИР. Временно движението се е осъществявало в една лента. За щастие, при този инцидент се разминало само с материални щети.