„Катерина Измайлова“ възкръсва на сцената на Русенската опера

0
1171

katerina_izmailova03Спектакълът, който е част от програмата на международния фестивал „Мартенски музикални дни”, е под патронажа на вицепрезидента на Република България госпожа Маргарита Попова, която ще присъства и на премиерата тази вечер. Режисьор на постановката е световно признатата млада българска режисьорка Вера Немирова, дъщеря на първия постановчик на творбата – Евгений Немиров. На диригентския пулт ще бъде Найден Тодоров. Началото на спектакъла и в 19 часа.
katerina_izmailova05Новата постановка на операта „Катерина Измайлова” на Шостакович е решена в модерен стил, с характерните за сюжета и историческата атмосфера художествени изразни средства. Творческият екип се спира на смели и авангардни решения, в унисон със световните европейски оперни тенденции. Акцентът е върху драматургичния текст, който е определящ в цялостната концепция на спектакъла.
Спектакълът се осъществява от целия състав на Русенската опера – участват солистите Мария Цветкова, Петър Костов, Пламен Бейков, Александър Баранов, Теодора Чукурска, Петя Цонева, Момчил Миланов, Георгиос Филаделфевс, Стоян Стоянджов, Владимир Попов, хор и оркестър под диригентството на Найден Тодоров.